Λαμπαδηδρομία στο Διδυμότειχο από τους Αιμοδότες

Την τελετή αφής της φλόγας της αγάπης διοργανώνει την Κυριακή 10 Ο Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Διδυμοτείχου «Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου»  στα πλαίσια της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στην εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Έβρου έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν τμήματα από τις αθλητικές ενώσεις ΑΕΔ, Σπάρτακος , συλλόγους αυτοάμυνας της πόλης αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας. Η φλόγα της αγάπης θα διασχίσει την πόλη ενώ   θα μοιραστούν μπλούζες στους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Δημαρχείας Διδυμοτείχου  στις 11.30 το πρωί.

Ο Προέδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Διδυμοτείχου Δημήτρης Τεκτονίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας πέραν της συγκεκριμένης διοργάνωσης δεν παρέλειψε να τονίσει την μεγάλη ανάγκη σε αίμα που έχει ο σύλλογος ο μοναδικός στο νομό που εφοδιάζει τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αφού οι υπόλοιποι σύλλογοι του νομού διοχετεύουν το αίμα που συλλέγουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε ακόμη  Μάτι:Οργή συγγενών για τις ποινές

«Υπάρχει ο φόβος των μελών να δώσουν αίμα μέσα στο Νοσοκομείο λόγω κορονοϊού. Διάθεση όμως υπάρχει,  ανέφερε, γι’ αυτό και μείς προτείναμε στην διοίκηση με έγγραφο μας από το  2020 να κάνει εξωτερική αιμοδοσία σε χώρο πιο ασφαλή. Το συζητήσαμε και με τον Προϊστάμενο της Αιμοδοσίας. Ακόμη περιμένουμε» κατέληξε.

Ertnews