Μαλτέζος: Πετυχημένο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,  μετασχηματιζόμαστε εν πλω και εν κινήσει 

Απόλυτα επιτυχημένο χαρακτήρισε το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συνεργασία  το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Εβρου κ. Μενέλαος Μαλτέζος  μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας , ενώ τόνισε πως το μεγάλο διακύβευμα  ήταν η πρόταση του Α. Τσίπρα  η τροποποίηση του καταστατικού η οποία έβαλε το ζήτημα της εκλογής τόσο της φυσικής ηγεσίας του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα, αλλά και της Κ.Ε. του κόμματος από τα μέλη του κόμματος, μια πρόταση που υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στις κάλπες που στήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στον χώρο του συνεδρίου.

«Πρόκειται για ένα  απόλυτα πετυχημένο συνέδριο  γιατί στο πολιτικό κομμάτι,  η πολιτική απόφαση στην οποία ψηφίσαμε ήταν ομόφωνη, άρα λοιπόν το πολιτικό σχέδιο για το οποίο θα παλέψουμε  όλοι μαζί και θέλουμε να το μεταφέρουμε ως μήνυμα στην κοινωνία, είναι ότι υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ελπίδα και θα παλέψουμε για αυτήν» είπε  ο κ. Μαλτέζος  υπογραμμίζοντας  πως «κατά την διάρκεια  του συνεδρίου αναπτύχθηκε  πλούσιος και γόνιμος διάλογος που  βασίστηκε στις ομόφωνα σχεδόν θέσεις τις προγραμματικές οι οποίες ψηφίστηκαν τον Ιούνιο του 2021 κατά την πανελλαδική  συνδιάσκεψη, οπότε η βάση ήταν σχεδόν ομόφωνη».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις και  τις διαφωνίες που υπήρξαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου είπε πως είναι υγειές φαινόμενο οι διαφορετικές απόψεις.

«Οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες που υπήρξαν  και οι διαφορετικές απόψεις και τα κείμενα συμβολής στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθεστώς της Δημοκρατίας  και του πλουραλισμού και της σύνθεσης, γιατί μην ξεχνάμε αν δούμε την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το  κόμμα το οποίο μετασχηματίζεται εν πλω και εν κινήσει, άρα είναι υγειές φαινόμενο οι διαφορετικές απόψεις,» είπε ενώ επανέλαβε το μήνυμα του Α. Τσίπρα  πως «μετά το  συνέδριο   δεν υπάρχουν  νικητές και ηττημένοι και όλοι υπηρετούμε το   πολιτικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε  ομόφωνα την Κυριακή από το σύνολο των συνέδρων και δεν υπήρξε ούτε μια ένσταση.»

Διαβάστε ακόμη  Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

«Οι διαφορές είναι στο καταστατικό και γι αυτό αποφασίστηκε και η ομόφωνη πρόταση της επιτροπής καταστατικού με επικεφαλής τον Γιάννης Δραγασάκη να τεθεί στην φυσική κάλπη στις 15 Μάιου, οπότε θα εγκριθούν : θα ψηφιστεί η εκλογή του προέδρου, η εκλογή της Κ.Ε και θα  εγκριθεί η τροποποίηση του καταστατικού  πλέον με κάλπη» διευκρίνισε για να τονίσει πως «η διαδικασία αυτή είναι κάτι η οποία γίνεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά και σε κόμμα το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα».  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθύτατο δημοκρατικό κόμμα και πλέον με τις νέες καταστατικές προβλέψεις  θα το βλέπουμε αυτό, ότι η γνώμη των μελών θα μετράει σε όλα τα στάδια, σε τοπικά ζητήματα, σε περιφερειακά και σε ζητήματα της χώρας θα λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των μελών, αξιοποιώντας και την τεχνολογία η οποία μας δίνει τεράστιες δυνατότητες», κατέληξε.