Πέντε προσαγωγές συνοριοφυλάκων στον Έβρο: Φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, προχώρησε σε 5 προσαγωγές συνοριοφυλάκων στην Ορεστιάδα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται, σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι προσαγωγές ανέρχονται σε 13 και μάλιστα οι έρευνες επεκτείνονται και στο στρατό. Διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν στην Καβάλα, υπέδειξαν συνοριοφύλακες τους οποίους πλήρωναν, προκειμένου να τους αφήνουν να περνούν τα σύνορα ανενόχλητοι και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, σχετικά με την εμπλοκή συνοριοφυλάκων στην υπόθεση της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, η οποία τις τελευταίες ώρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών του Νομού μας και όχι μόνο, με σχόλια καθόλου κολακευτικά, σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι προσαγωγές των 5 συνοριοφυλάκων, που φέρονται να εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, δεν προέκυψαν ξαφνικά ή τυχαία. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται, το τμήμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, είχε ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες αναφορικά με τον παράνομο τρόπο δράσης αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Διδυμοτείχου και υπό άκρα μυστικότητα, μετέβησαν στο Διδυμότειχο χθες, με τις έρευνες και τις προσαγωγές να ακολουθούν ταχεία εξέλιξη.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κάνει λόγο για πέντε προσαγωγές

Παρόλο που τα στόματα, παραμένουν ερμητικά κλειστά, σχετικά με την εν λόγω υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί και συγκεκριμένα, αρκετοί συνοριοφύλακες που υπηρετούν στο Διδυμότειχο. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι καθόλου απίθανο να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των συλληφθέντων. Επί του παρόντος δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστό, αν υπάρχει η εμπλοκή και η συνέργια πολιτών στο κύκλωμα διακίνησης των παράτυπων μεταναστών, ούτε φυσικά, αν έχει συλληφθεί κάποιος πολίτης.

Να τονιστεί ότι οι πληροφορίες, σχετικά με τον ακριβή αριθμό των έως τώρα συλληφθέντων, παραμένουν ρευστές, δεδομένου ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

Πηγή: skai.gr – evros-news.gr