Σκηνές απείρου κάλλους στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Άλλο ένα επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλου Μιχαηλίδη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή, αυτή τη φορά, το θέμα της κατασκευής του νέου λυκείου των Φερών, για το οποίο, ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταγγείλει καθυστερήσεις από την πλευρά του Δήμου, οι οποίες μάλιστα ίσως να έχουν ως αποτέλεσμα τη μη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σε πολύ υψηλούς τόνους, κατήγγειλε τον επικεφαλής της παράταξης ότι κάνει κακό στο δήμο και τους πολίτες, αφού ευθύνεται ο ίδιος για τις καθυστερήσεις, μια και, όπως είπε, συνεχώς δημιουργεί προβλήματα, με μοναδικό του στόχο να βγαίνει κάθε μέρα στα ΜΜΕ. Ο κ. Λαμπάκης είπε πως ο κ. Μιχαηλίδης ευθύνεται για την πολύμηνη καθυστέρηση που προέκυψε μετά από  καταγγελίες του για τη μίσθωση του οικοπέδου που θα κατασκευαστεί το σχολείο, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει ως το ελεγκτικό συνέδριο. Σε ό,τι αφορά τις μελέτες του έργου, σημείωσε πως αφού οι Κτιριακές Υποδομές, που αρχικά διαβεβαίωναν ότι αναλαμβάνουν τις μελέτες, δήλωσαν τελικά ότι χρειάζονται πολλούς μήνες ακόμη για την ολοκλήρωσή τους, με αποτέλεσμα και να μη χαθεί η χρηματοδότηση, να αναλάβει τις μελέτες η τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία θα τις έχει άμεσα έτοιμες.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με πολλά μποφόρ και λίγες τοπικές βροχές η Μεγάλη Τρίτη – Η πρόγνωση μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Ο κ. ΜΙχαηλίδης αντέκρουσε τις κατηγορίες του δημάρχου, τονίζοντας πως υπήρχαν αδυναμίες στο χειρισμό της υπόθεσης από το δήμο, κι ότι οι όποιες καθυστερήσεις δεν οφείλονταν στην παράταξή του.

Πάντως, απο την πλευρά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που βρίσκονται 6 χρόνια σε προκάτ αίθουσες, η κα Κρίστα Μπαμπουρα σημείωσε πως δεν ενδιαφέρονται οι γονείς και τα παιδιά για τις αντιπαραθέσεις, αλλά μόνο για το σχολείο, το οποίο πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί.