Αγανάκτηση με τις τράπεζες στην Αλεξανδρούπολη

Αφού πρώτα έκλεισαν υποκαταστήματα και εξαφάνισαν ΑΤΜ από γειτονιές έξω από το κέντρο της πόλης οι τράπεζες στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζουν τη λειτουργία τους όχι όμως πάντα με τον καλύτερο τρόπο για την εξυπηρέτηση των πελατών… Των ίδιων πελατών που τα τελευταία χρόνια πλήρωσαν δισεκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες τους για την διάσωση των τραπεζών. Των ίδιων πελατών που έχουν πληρώσει υπέρογκους τόκους για τα δάνεια τους.

Τα παράπονα είναι αμέτρητα για τους χρόνους εξυπηρέτησης και όχι μόνο. Ένα από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η μη λειτουργία των ΑΤΜ άμεσης κατάθεσης μετρητών. Τα ΑΤΜ αυτά έχουν σκοπό να διευκολύνουν τους πολίτες ώστε να μη περιμένουν σε ουρές. Καταθέτουν χρήματα από το μηχάνημα στο λογαριασμό τους και στη συνέχεια μέσω internet banking τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους.

Θα περίμενε κανείς το σύστημα αυτό να δουλεύει άψογα, πόσο μάλιστα αυτή την περίοδο που οι πολίτες έχουν αυξημένες υποχρεώσεις. Αυτό θα συνέβαινε σε μια σοβαρή χώρα που μπορεί να ελέγξει τις τράπεζες της αλλά δεν συμβαίνει στην Ελλάδα…

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Στην παγωμένη Αλεξανδρούπολη σήμερα Δευτέρα πρωί τα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς που δέχονται άμεση κατάθεση μετρητών, ήταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα πολίτες να περιμένουν μέσα στο κρύο ή να μπουν τελικά εντός των καταστημάτων για να περιμένουν στην ουρά να εξυπηρετηθούν. Κάπως έτσι προσπαθούν οι συστημικές τράπεζες προφανώς να …αποτάξουν τη γραφειοκρατία.

Άλλωστε ποιος μπορεί πλέον να «μαλώσει» ή να φοβίσει τις τράπεζες; Ακόμα και οι όποιες αντιδράσεις υπήρξαν για το κλείσιμο υποκαταστημάτων και το ξήλωμα ΑΤΜ… κάμφθηκαν και το θέμα… «έληξε». Οι χρεώσεις για τις τραπεζικές συναλλαγές αυξήθηκαν και η συμπεριφορά των τραπεζών απέναντι στους πολίτες που τις διέσωσαν είναι σε πολλές περιπτώσεις αχαρακτήριστη…