Αγωγή του e-evros.gr κατά της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης για συκοφαντική δυσφήμηση

Σε αγωγή κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης προχώρησε η ενημερωτική ιστοσελίδα e-evros.gr, για συκοφαντική δυσφήμηση

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας e-evros.gr και της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) μετά από καταγγελία πολιτών κατά της ΔΕΥΑΑ που δημοσιεύτηκε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα και την απαράδεκτη, ανήθικη και συκοφαντική επίθεση της ΔΕΥΑΑ εναντίον των καταγγελλόντων και του e-evros.gr (σχετικό δημοσίευμα εδώ).

Την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε, και επιδόθηκε σήμερα, αγωγή αποζημίωσης για συκοφαντική δυσφήμηση του e-evros.gr κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) και του Προέδρου της ως εκπροσώπου της, σχετικά με την υπόθεση της επώνυμης καταγγελίας πολιτών για κίνδυνο φωτιάς στις δεξαμενές διυλισμένου πόσιμου νερού της ΔΕΥΑΑ στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 (βλ. εδώ).

Σύμφωνα με το e-evros.gr το χρονικό της ιστορίας έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, μετά τη δημοσίευση επώνυμης καταγγελίας του Βαγγέλη και της Ειρήνης στο e-evros.gr, με ανάρτησή του συκοφάντησε δημόσια και απροκάλυπτα το μέσο, ως “κίτρινο” και “επικίνδυνο” και για διάδοση ψευδών ειδήσεων και κατασκευασμένες καταγγελίες.

Το κρεσέντο αλαζονείας όμως από τον κ. Μιχαηλίδη δε σταμάτησε εκεί. Συνεχίζοντας να εξαπολύει στοχευμένη επίθεση στο e-evros.gr και στους ανθρώπους του μέσου, έκανε λόγο για “ποταπούς απατεώνες” και “εκβιαστές” και μάλιστα όλα αυτά μέσα από την επίσημη σελίδα της ΔΕΥΑΑ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιο θράσος και έπαρση δηλαδή».

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων, είναι κολάσιμη πράξη και εγκυμονεί τον κίνδυνο να δημιουργήσει παραπληροφόρηση και πανικό στην κοινωνία των δημοτών μας με απρόβλεπτες συνέπειες. […] Δεν θα φοβηθούμε να δηλώσουμε ότι τα κίνητρα του καταγγέλοντα είναι πολιτικά και τα κίνητρα της σελίδος Eevros αμιγώς οικονομικά διότι αρνήθηκε η Δ.Ε.Υ.Α.Α να ενδώσει σε πιέσεις σχετικά με την διαφήμιση της στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα” έγραφε τότε με μένος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, που από ό,τι φάνηκε στην συνέχεια, μπέρδεψε τους παραπληροφορητές, δημοσιεύοντας ως αποδεικτικά του στοιχεία φωτογραφίες από άλλο σημείο, από αυτό που καταδείκνυε η καταγγελία μας.

To e-evros.gr με πείσμα για την αλήθεια, επανήλθε λίγες ώρες αργότερα με νέα ανάρτηση, στην οποία οι καταγγέλλοντες εμφανίζονταν αυτοπροσώπως από το σημείο της καταγγελίας, να αποκαλύπτουν on camera την πραγματική κατάσταση, που επικρατούσε στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΑ (βλ. εδώ).

Διαβάστε ακόμη  «Η δημοτική αρχή αρνείται την προβολή ταινίας Παλαιστίνιας σκηνοθέτη στη Βιβλιοθήκη»

Φυσικά αυτή η εξέλιξη, δεν ήταν αρκετή για τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΑ είτε να κατεβάσουν είτε να ανασκευάσουν την εμπαθή τους ανάρτηση. Αλλά “Αυτοί είναι“».

Όπως αναφέρει το e-evros.gr «λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό, ότι η μόνη οδός είναι αυτή της δικαιοσύνης και αυτή επιλέξαμε για πρώτη φορά ως μέσο ενημέρωσης με 20 χρόνια παρουσίας και εμπειρίας στον περιφερειακό τύπο, αλλά το οφείλουμε στους πολίτες που θέλησαν μέσω του μέσου, να καταγγείλουν το πρόβλημά τους».

Και καταλήγει το e-evros.gr:

«Το e-evros.gr συνεχίζει να εργάζεται για την αλήθεια και για την ανάδειξη των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών του Έβρου και δεν διστάζει να τα βάλει με την εξουσία όπου αυτό απαιτείται.

Συκοφαντίες, στοχευμένες επιθέσεις και τραμπουκισμοί δεν στάθηκαν ποτέ αρκετά να μας φιμώσουν και να μας αποθαρρύνουν από το κυνήγι της είδησης και της αποκάλυψης της ανεπάρκειας της εκάστοτε τοπικής αρχής.

Συνεχίζουμε να υπηρετούμε την επιστήμη μας, με τους πολίτες στο πλευρό μας και αυτόν τον αγώνα τον εκκινούμε για τον Βαγγέλη και την Ειρήνη που δεν δίστασαν στιγμή να τα πουν κατά πρόσωπο χωρίς δισταγμούς.

Η ΔΕΥΑΑ είναι επιχείρηση των δημοτών και όχι του εκάστοτε προέδρου που δεν είχε το θάρρος την επόμενη ημέρα έστω να κατεβάσει την ανάρτησή που “μας κουνά το δάχτυλο“. Έσπευσε μάλιστα να επιστρατεύσει και τον “σοβατζή” του να “ρίξει λάδι στη φωτιά” στηρίζοντας την άποψη του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ ο οποίος ως γνωστός ανέντροπος, με χαρά και μειδίαμα το έπραξε. Μια επίσης ποινικά κολάσιμη πράξη και απολύτως ανήθικη.

Τέλος, στην αγωγή μας, ζητάμε να μας επιδικαστούν κάποια χρήματα ως αποζημίωση και ως e-evros.gr δεσμευόμαστε πως θα τα διαθέσουμε σε συλλόγους και σε φορείς που θα αναλάβουν το έργο της αναδάσωσης στην καμμένη περιοχή πέριξ της Αλεξανδρούπολης.

Εμείς συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να μας στέλνουν τις καταγγελίες τους καθώς αυτός είναι ο ιερός ρόλος των ΜΜΕ: να αναδεικνύουν τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των πολιτών».

Πηγή: alexpolisonline.com