Νέες εγκρίσεις μελετών για αντιδιαβρωτικά έργα συνολικού κόστους 3.7 εκατομμυρίων ευρώ

Στις εγκρίσεις τριών νέων μελετών σχετικά με την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων σε περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από την πυρκαγιά, προχωρά η Διεύθυνση Δασών Έβρου

Στο σύνολό τους, αυτά τα έργα έχουν σκοπό την προστασία των καμένων εκτάσεων από την περαιτέρω υποβάθμιση και την άμβλυση του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων, κατά την διάρκεια των μηνών του φθινοπώρου. Τα έργα θα εκτελεστούν μέσω εργολαβίας και υπό τη συνεχή επίβλεψη του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Τα συγκεκριμένα αντιδιαβρωτικά έργα αφορούν το ρέμα «Φουντουκλή», τον οικισμό της Συκορράχης και αυτόν των Λουτρών – Αετοχωρίου. Το κόστος προϋπολογισμού του έργου υποδομής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο ρέμα «Φουντουκλή», ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 2 εκ. ευρώ και αφορά σε πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις. Ενώ παράλληλα αναδασώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στον οικισμό της Συκορράκης, συνολικού κόστους 1.530.000 ευρώ καθώς και σε καμένες περιοχές των οικισμών Λουτρών – Αετοχωρίου, με το κόστος προϋπολογισμού να ανέρχεται στις 155.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  “Ναυτικός της χρονιάς” βραβεύτηκε ο καπετάνιος του “Αδαμάντιος Κοραής” Κυριάκος Μουζάκης