Άγρια κακοποίηση γυναίκας στην Αλεξανδρούπολη. Γενναία παρέμβαση στρατιωτικού για να τη σώσει

Περπατούσε με την 8χρονη κόρη του, πριν μερικές ημέρες, σε δρόμο της Αλεξανδρούπολης. Ήταν 21:30 το βράδυ. Ο αναγνώστης μας, στρατιωτικός, ήταν μαζί με την κόρη του και κατευθύνονταν σπίτι τους, όταν περνώντας από είσοδο πολυκατοικίας, “έπεσαν” πάνω σε μια σκηνή άγριας κακοποίησης γυναίκας από τον σύζυγο της. Όπως περιγράφει ο πατέρας “Είδαμε έναν άντρα μεσήλικα να έχει κάτω μια γυναίκα μεσήλικη με γύψο στο χέρι και να την βαράει ταυτόχρονα με κλωτσιά στο στομάχι και γροθιά στο κεφάλι. Το σοκ μου ήταν τέτοιο που το μόνο που σκέφτηκα ήταν να πω στο παιδί μου να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο και να πάω αμέσως να βοηθήσω.”

Ο δράστης κρατούσε στο χέρι μάλιστα ένα μπουκάλι ρετσίνα! Η γυναίκα ήταν κάτω γεμάτη αίματα στο πρόσωπο.

Πράγματι τον σκούντηξε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο μεθυσμένος σύζυγος φώναζε “γυναίκα μου είναι θα την κάνω ότι θέλω”. Η κόρη του αναγνώστη μας βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και έκλαιγε. Η γυναίκα κάτω δεν κουνιόταν, δε μιλούσε.

Ο αναγνώστης μας κάλεσε την αστυνομία κρατώντας ταυτόχρονα τον μεθυσμένο άντρα αλλά την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο για να αναφέρει το γεγονός, ο μεθυσμένος τράβηξε τη γυναίκα μέσα στην πολυκατοικία και έκλεισε την πόρτα της εισόδου. Την έβαλε στο ασανσέρ και ανέβηκαν επάνω. Η αστυνομία έφτασε άμεσα και κινήθηκε αστραπιαία για να αναλάβει τα υπόλοιπα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του:

Έχουν περάσει πλέον κάποιες μέρες και δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι έντονα και να σφίγγομαι στο τι έχει απογίνει αυτή η γυναίκα.
Το οτι ο γύψος στο χέρι της δεν θα έγινε από ένα τυχαίο πέσιμο.
Το βλέμμα της ενώ με κοιτούσε με μια σιωπηλή κραυγή βοήθειας.
Σε ποιο αριθμό κλωτσιάς τον είχα πετύχει εγώ και τον σταμάτησα.
Την κόρη μου που έκλαιγε και είμαι σίγουρος οτι έχει χαραχτεί μέσα στο μυαλό της
Εύχομαι να είναι καλά η γυναίκα και ο άντρας να τιμωρηθεί όπως του αρμόζει.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Όπως σημειώνει ο ίδιος γενναίος άνθρωπος, πατέρας της 8χρονης, που μας ενημέρωσε για το συμβάν, αυτό που θέλει από εμάς είναι να αναφέρουμε ότι υπάρχει το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Όσες γυναίκες είναι θύματα βίας πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν βοήθεια εκεί.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διατηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00 και βρίσκεται στο Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551025629 και email: isotita@alexpolis.gr

Παρά το τραγικό της ιστορίας, είναι αδύνατο να μη πούμε στον άνθρωπο αυτόν που σταμάτησε και με πραγματικό κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας βοήθησε. Χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο που μετά το περιστατικό ζητά να προβάλουμε το κέντρο αυτό που μπορεί να βοηθήσει γυναίκες, θύματα βίας. Είναι φυσικά το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε…