Αλεξανδρούπολη: Άκυρη η απόφαση για την κοπή του πλατάνου – Άκυρες δεκάδες ακόμη αποφάσεις

Άκυρες είναι ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχουν λάβει μετά την 1η Δεκεμβρίου οι Οικονομικές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση  της Ολομέλειας του  Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην απόφαση του , το ΣτΕ , ακυρώνει συθέμελα τον περιβόητο νόμο Θεοδωρικάκου, κρίνοντας αντισυνταγματικές όλες εκείνες τις διατάξεις του (σύνθεση και αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής) που ευνούχισαν τα τελευταία τρία χρόνια τη Δημοκρατική και ορθή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των αποφάσεων που είναι άκυρες στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι και η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου, αναφορικά με την κοπή του πλατάνου στη συμβολή των οδών Φιλιππίδη και Σολωμού, για την οποία πρώτο έγραψε το evrosonline. Η συγκεκριμένη απόφαση, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, είναι άκυρη και τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση δεν θα εφαρμοστεί. Να υπενθυμίσουμε πως η κοπή του πλατάνου εγκρίθηκε από τους παρόντες συμβούλους – μέλη της Επιτροπής: Γιάννη Ζαμπούκη, Πέτρο Κυριακίδη, Αναστάσιο Σεραφειμίδη, Χρήστο Βαρσαμάκη, Θεόδωρο Βουρδόλη, Νίκο Ραπτόπουλο.

Την εξέλιξη αυτή σχολιάζει και η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως «δεκάδες υποθέσεις που αφορούν έργα, πληρωμές, διαγωνισμούς και την καθημερινότητα θα πάνε πίσω». 

Αναλυτικά:

Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!

Εντός του συμβουλίου ο επικεφαλής μας, πριν από ένα μήνα, είχε προτείνει στον μεγάλο απόντα πως θα έπρεπε μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματική την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής, τα θέματα των Επιτροπών αυτών να συζητιούνται πλέον μέσα στο συμβούλιο.

Διαβάστε ακόμη  170 εργαζόμενοι στην ανεργία μέσα σε μία εβδομάδα στο νομό που κατεβαίνει υποψήφιος ο Μητσοτάκης!

Οι τροποποιήσεις στην Νομοθεσία που έγιναν πριν 3 χρόνια είχαν δώσει την πλειοψηφία στον μεγάλο απόντα, παρά τη λαϊκή βούληση. Παράλληλα πολλές αρμοδιότητες των συμβουλίων δόθηκαν στις επιτροπές αυτές. Έτσι η μειοψηφία αποφάσιζε για την πλειοψηφία.

Το ΣτΕ λοιπόν έκρινε πρόσφατα πως αυτές οι τροποποιήσεις ήταν αντισυνταγματικές!

Άμεσα ο επικεφαλής μας πρότεινε, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να μην υπάρξει θέμα εγκυρότητας για δεκάδες αποφάσεις που θα λαμβανόταν στις επιτροπές, να ψηφιζόταν τα θέματα αυτά πλέον στο συμβούλιο.

Ο μεγάλος απόντας φάνηκε να μην ταράζεται καθόλου από τη απογευματινή του σιέστα (κεφάλι πίσω γερμένο στην δημαρχιακή καρέκλα-έτοιμος για υπνάκο) και σχεδόν όπως πάντα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ!

Τρομερή ΑΠΑΘΕΙΑ.

Ο δε αλήθειας, γνωστός και ως Ηλίας του 16ου, είχε αρχίσει τα γνωστά ειρωνικά γελάκια του και τους ψευτοτσαμπουκάδες του, αδυνατώντας να αντιληφθεί την σοβαρότητα του ζητήματος. Αυτοί είναι…

Τώρα λοιπόν που καθαρογράφτηκε η απόφαση του ΣτΕ και ορίζει ότι κάθε απόφαση των Επιτροπών αυτών είναι παράνομη από την 1η Δεκεμβρίου 2022, θα κοπούν τα γελάκια.

Δεκάδες υποθέσεις που αφορούν έργα, πληρωμές, διαγωνισμούς και την καθημερινότητα θα πάνε πίσω. Τρεχάτε τώρα γειτόνοι.

Καλά τα βιντεάκια, καλές οι δημόσιες σχέσεις αλλά μόνο με αυτά δεν πας μπροστά. Με αυτά πας πας μόνο για Σινετσιτά στην καλύτερη.

Τουλάχιστον απ’ όλο αυτό προέκυψε και ένα καλό. Δεν θα κοπεί ο ιστορικός και ανεκτίμητης αξίας πλάτανος στην Διον. Σολωμού.

Θα γλυτώσει από την ασχετοσύνη τους!