Αλεξανδρούπολη: Διάσωση άνδρα που έπεσε στο ρέμα της Παπαναστασίου

Επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα που για άγνωστους λόγους και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε μέσα στο ρέμα της οδού Παπαναστασίου (πρώην Βανικιώτη) στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Με 5 πυροσβέστες και 2 οχήματα, η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και απεγκλώβισε τον άνδρα που είχε τραυματιστεί στο πόδι. Ο διασωθείς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Κοτζιάς για Έβρο: «Η Ελλάδα επέτρεψε χασκογελώντας στην Τουρκία να προσθέσει άλλο ένα γκριζάρισμα»

Μία ακόμη παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά, την πολιτική της Τουρκίας και την αμήχανη στάση της ελληνικής πλευράς, πραγματοποίησε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο και την περιοχή του Μελισσοκομείου. Όπως εκτιμά ο κ. Κοτζιάς, η Τουρκία αμφισβήτησε έμπρακτα τα ελληνικά σύνορα κι η Ελλάδα τής επέτρεψε να προχωρήσει σε ακόμη ένα γκριζάρισμα.

Αναλυτικά: 

«(…) Εκείνο που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι να δημιουργεί τετελεσμένα με την εφαρμογή τριών κανόνων: α) Επίκληση του διεθνούς δικαίου με τρόπο στρεβλό και αποσπασματικό. β) Προώθηση των επιλογών της μόλις διαπιστώσει κενά στη διεθνή πολιτική σκηνή. γ) Επίσπευση υλοποίησης των σχεδίων της όταν αντιμετωπίζει στην Ελλάδα μια φοβισμένη, υποχωρητική και ανίκανη κυβέρνηση όπως αυτή της ΝΔ. Οι αυξανόμενες προκλήσεις της μόνο τυχαίες δεν είναι.

Διαβάστε ακόμη  Παρά-Κολύμβηση: Δύο αργυρά μετάλλια για Μιχαλεντζάκη και Σταματοπούλου στη Μαδέιρα

Με βάση τα πιο πάνω πλαίσια κινείται η Τουρκία στον Έβρο. Αμφισβήτησε έμπρακτα τα ελληνικά σύνορα και το ξέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τόσο στον αέρα, όσο και επί εδάφους. Σε αυτές τις παραβιάσεις η Ελλάδα δεν αντιστάθηκε ως όφειλε. Επέτρεψε χασκογελώντας να προστεθεί μια ακόμα αμφισβήτηση, άλλο ένα γκριζάρισμα. Η κυβέρνηση έχει την τάση να ενδίδει και αποδείχτηκε πολύ μπερδεμένη και σε σύγχυση. Έτσι, μετά την Κύπρο και το Αιγαίο αποκτήσαμε προβλήματα και στα ηπειρωτικά εδάφη μας. Στο σχέδιο της Τουρκίας, στη συγκεκριμένη εποχή, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε μόνο με επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να μη χαλάσει η εικόνα της, όχι, όμως, με πραγματική πολιτική.

Προσωπικά θα συνιστούσα στην κυβέρνηση να προσπαθήσει, επιτέλους, να κατανοήσει τον τρόπο που σχεδιάζει η Τουρκία την πολιτική της και πώς μεθοδεύει την υλοποίησή της. Να αποκτήσει ένα στρατήγημα για την αντιμετώπιση αυτών των μεθοδεύσεων. Πυρήνας του πρέπει να είναι οι σαφείς κόκκινες γραμμές και η πρόβλεψη αντιμετώπισης τουρκικών παραβιάσεών τους. Να ενημερώσει για αυτές τις «γραμμές» την ίδια την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα. Οι καλές εξηγήσεις ίσως να γίνουν κάποτε φιλίες. Οι υποχωρήσεις γίνονται δουλεία».