«Όλα για το κέρδος, κύριε Δήμαρχε», διερωτάται η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας, Τόπος να ζω» Μαρία Γκουγκουσκίδο φέρνοντας στην επιφάνεια ένα «πρωτόγνωρο και εξοργιστικό» γεγονός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η κα Γκουγκουσκίδου επικαλείται δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν διαψευστεί και τα οποία παρακολουθούν εμβρόντητοι οι πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας, που σχετίζονται με αμφιλεγόμενες, όπως αναφέρει, επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δημάρχου κ. Βασίλη Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου σημειώνει πως η σύζυγος του Δημάρχου, συνεταιρικά με την αδελφή του αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη, μέχρι πρόσφατα αρμόδιου για τις κοινωνικές δομές του Δήμου, ξεκινούν κερδοσκοπική επιχειρηματική δραστηριότητα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ανταγωνιστική της υπάρχουσας Δημοτικής, που προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία. 

Όπως τονίζει, «ο κ. Δήμαρχος αντί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να βελτιώσει τη Δημοτική Δομή ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ώστε να προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, αντί να προσπαθήσει σοβαρά ώστε να καλυτερεύσουν συνολικά οι κοινωνικές δομές, αντί να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα χρόνια μεγάλα προβλήματα των δημοτών, επιδιώκει να βγάλει κέρδος από τα άτομα με αναπηρία και τις κουρασμένες οικογένειές τους.

Το γεγονός είναι πρωτόγνωρο και εξοργιστικό. Δήμαρχος εν ενεργεία “να επενδύει” μέσα στη δημαρχιακή του θητεία σε επιχείρηση ανταγωνιστική Δημοτικής Δομής. Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αρκεσθεί στις σημαντικές αμοιβές που παίρνει από την πολιτεία, στα δεκάδες ακίνητά του και να αφήσει, τουλάχιστον όσο είναι δήμαρχος, τις υπηρεσίες που χρειάζονται  τα άτομα με αναπηρία στις Δημοτικές και Δημόσιες Δομές.

Η τοπική κοινωνία δεν θα του επιτρέψει να κερδοσκοπήσει πάνω στον πόνο και τα προβλήματα των ευάλωτων ανθρώπων.

Καλούμε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, δημοσιογράφους να υπενθυμίσουν στον άπληστο δήμαρχο ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι να στηρίζει τις Δημοτικές Δομές και όχι να τις ανταγωνίζεται. Όλα δεν είναι κέρδος.

Εμείς θα υπερασπισθούμε τις Δημοτικές Κοινωνικές Δομές και δεν θα επιτρέψουμε το ξεχαρβάλωμά τους εκ των έσω. Αντίθετα ζητούμε την πλήρη στελέχωσή τους, την κτιριακή τους επάρκεια και την οργανωτική τους ανασυγκρότηση», καταλήγει η ανακοίνωση.