Θράκη: Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι σε δημόσιους χώρους και επιχειρήσεις

A man wearing a face mask pays at the checkout in a supermarket, after the federal state of North Rhine-Westphalia decided to make wearing protective masks obligatory in shops and public transportation to fight the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in Bad Honnef near Bonn, Germany, April 27, 2020. REUTERS/Wolfgang Rattay

Με τον αριθμό των κρουσμάτων, τόσο στην υπόλοιπη χώρα, όσο και στην περιφέρεια ΑΜΘ να μην μειώνεται με τον αναμενόμενο ρυθμό, μετά από σχεδόν ένα μήνα lockdown, η κυβέρνηση, προκειμένου να μη χάσει τελείως τη μάχη με τον κορωνοϊό και να σώσει ό,τι ακόμη σώζεται, προβαίνει σε δραστικότερα μέτρα.

Σε αυτή τη λογική πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό  όλων των υπηρεσιών για την διενέργεια ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοιού, υπό τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη και με  τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, των αντιπεριφερειαρχών  Ξάνθης και Εβρου των αρμοδίων υπηρεσιών  της Θράκης (Διεύθυνση Δημόσιος Υγείας και του Διευθυντή Ανάπτυξης) καθώς και των τριών Αστυνομικών Διευθύνσεων της  Θράκης. Αντικείμενο της σύσκεψης η έναρξη σαρωτικών ελέγχων σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

«Είναι  απαραίτητο και επιβεβλημένο πλέον  οι έλεγχοι αυτοί να είναι αποδοτικοί, ούτως ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμόρφωση όλων στην γενική προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοιού στην περιοχή μας που εξακολουθεί να είναι στο κόκκινο,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με μικτά κλιμάκια πλέον τα οποία θα διενεργούν ελέγχους προκειμένου να γίνεται καλύτερη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος σε όλη την περιοχή της Θράκης».

Διαβάστε ακόμη  Δράση Ενημέρωσης για την Προσβασιμότητα και την Εξυπηρέτηση Αναπήρων Ατόμων

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των ελέγχων σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη και αποφασίστηκαν τα εξής:

Η δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Δήμους, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία.

Η πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Η πραγματοποίηση τακτικών συσκέψεων στην Περιφέρεια από τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη, όπου θα γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και προσαρμογή της τακτικής των ελέγχων ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι παραπάνω έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος του έτους.