Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ για το σοκαριστικό δυστύχημα στα Τέμπη

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εκφράζει τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους γονείς και τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών και συνανθρώπων μας και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που μας συγκλόνισε όλους.

Παράλληλα όμως ξεχειλίζουμε από ΟΡΓΗ και ΘΥΜΟ, γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάτι που «έτυχε». Δεν ήταν απλά ένα δυστύχημα. Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Ήξεραν όλοι τους… η εταιρία, η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα είχαν δημοσιεύσει οι εργαζόμενοι του χώρου εδώ και χρόνια, προειδοποιούσαν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Να γίνει πλήρης διερεύνηση και να βγουν στο φως όλες εκείνες οι ευθύνες και οι αιτίες που έχουν να κάνουν με τη διαρκή απαξίωση της ανάγκης μας για ασφαλείς μεταφορές.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Πλησιάζει η «ψυχρή λίμνη» - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας, όπως και για την ασφάλεια στις σχολικές εκδρομές.

Μάθαμε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, τα ασφαλή σχολικά κτίρια, η ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας και τόσα άλλα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή για μας και τα παιδιά μας, για αυτούς είναι κόστος

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς μας να συνεχίσουν την πολύμορφη έκφραση της αλληλεγγύης τους στις οικογένειες των θυμάτων και να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων, συλλόγων και φορέων στις πόλεις της περιοχής μας, την Τετάρτη 8 Μάρτη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.

Αλεξανδρούπολη, 7/3/2023