Ανάβει σήμερα το καμίνι στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας

Για αίσιο τέλος φαίνεται πως οδεύει η περιπέτεια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τουλάχιστον για φέτος. Μετά τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ, το διάστημα αβεβαιότητας που ακολούθησε και την εκλογή νέου ΔΣ, σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου αναμένεται να ανάψει το καμίνι του εργοστασίου στην Ορεστιάδα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καμπάνια, με την κατεργασία των πρώτων ποσοτήτων τεύτλων.

Στις ημερομηνίες αυτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-vertigo.gr, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του εργοστασίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, απαντώντας, ουσιαστικά, στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που εξέφρασαν προβληματισμό και ανησυχία για τις καθυστερήσεις στην έναρξη της φετινής καμπάνιας.

Αρχίζει η παραγωγή

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, η τευτλοεξαγωγή θα ξεκινήσει Δευτέρα-Τρίτη και την 1η Νοεμβρίου η παραγωγική διαδικασία. Οι ημερομηνίες έχουν μετατοπιστεί κατά δύο-τρεις εμβομάδες αργότερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, καθώς η έναρξη της καμπάνιας έπρεπε να έχει υπογραφή προέδρου του δ. σ. της ΕΒΖ, και αυτό το πρόσωπο δεν υπήρχε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οπότε και ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Εκείνο που συνεχίζει να απασχολεί έντονα, ειδικά τους παραγωγούς, είναι εάν θα καταφέρουν έγκαιρα να προχωρήσουν σε τευτλοεξαγωγή, καθώς οι βροχερές ημέρες δεν ευνοούν. Επιπλέον, το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που διαμορφώνεται, καθιστά ολοένα και λιγότερο ελκυστική την καλλιέργεια για τους αγρότες.
“Εκείνο που χρειάζεται από όλους μας το εργοστάσιο είναι να δημιουργήσουμε το περιβάλλον στήριξης, ώστε να καταφέρουμε να αυξηθούν τα στρέμματα στην περιοχή”, σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και για τα “απαξιωτικά”, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια που γίνονται για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο νέο διοικητικό σχήμα.

“Πρόεδρος στην τωρινή διοίκηση είναι ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ξέρετε κάποιον καλύτερο να αναλάβει τη θέση;”, διερωτήθηκε, και πρόσθεσε: “Εάν αυτή η διοίκηση της Ε. Β. Ζ. χαρακτηρίζεται “άσχετη” από ορισμένους, πώς θα έπρεπε να χαρακτηριστούν εκείνες που έκλεισαν τα εργοστάσια της Ξάνθης και της Λάρισας και ποιος χαρακτηρισμός θα ταίριαζε σε εκείνους που διέλυσαν την Αγροτική Τράπεζα; Υπήρχε μία δρομολόγηση κλεισίματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και αυτό που γίνεται είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια να παραμείνει η εταιρεία και να είναι και βιώσιμη”, υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.