Απέτυχαν οι τούρκοι…τους έπιασαν οι ελληνικές αρχές

Μια διάσταση της υπόθεσης που δεν έχει δει το φώς της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των 3 Κούρδων βρετανική υπηκοότητας που πιάστηκαν πριν μερικές μέρες στον Έβρο, βγάζει στο φως η “Καθημερινή”.

Το δημοσίευμα της καθημερινής επιβεβαιώνουν και οι πληροφορίες του alexpoli.gr σχετικά με την υπόθεση.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψή του ο ένας από τους τρεις κουρδικής καταγωγής Βρετανούς υπηκόους, έκανε ταξίδι “μυστήριο” στο Ντιγιαρμπακίρ της Ανατολικής Τουρκίας. Πρόκειται για τον 39χρονο B.E., ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στο τελωνείο Κήπων, μεταφέροντας κρυμμένα σε τροχόσπιτο 220.000 σφαίρες διαμετρήματος 22 mm, 8 διόπτρες νυκτός και τέσσερα αεροβόλα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο 39χρονος ταξίδεψε εσπευσμένα στο τουρκικό Κουρδιστάν, προκειμένου να διευθετήσει διοικητικού χαρακτήρα εκκρεμότητες με το τουρκικό Δημόσιο, εξαιτίας των οποίων δεν του επιτρεπόταν η είσοδος στη γείτονα. Οπως είπε στην «Κ» η συνήγορός του, κ. Σοφία Σαριπανίδου, οι εκκρεμότητες ήταν ήσσονος σημασίας και αφορούσαν ένα αυτοκίνητο (Opel Zafira) που είχε χρησιμοποιήσει σε αντίστοιχο ταξίδι του στην Τουρκία πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Ο 39χρονος μετέβη στην Ανατολική Τουρκία στις 10 Φεβρουαρίου και συνελήφθη λίγες ώρες μετά την επιστροφή του, τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου. Πηγή κοντά στην έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο B.E. είχε και προ έτους ταξιδέψει οδικώς στην Τουρκία. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι και τότε ο 39χρονος έσερνε με το Ι.Χ. του ένα τροχόσπιτο, που όμως δεν υπήρχε στο ταξίδι της επιστροφής από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη  Κράτος δικαίου και ΕΕ  Tης Δώρας Αυγέρη

Στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών (στην έρευνα συμμετείχαν Λιμενικό, ΕΥΠ και Αστυνομία) υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν και άλλες αντίστοιχες μεταφορές οπλισμού προς την Τουρκία και το Ιράκ δίχως να γίνουν αντιληπτοί. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει “αναστάτωση” στην τουρκική πλευρά… καθώς δεν κατάφεραν ποτέ να τους πιάσουν ενώ ουσιαστικά διακινούσαν όπλα κάτω από τη μύτη τους. Το ίδιο ακριβώς και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες διέσχιζαν με οχήματα φορτωμένα όπλα χωρίς να πιαστούν…

Αντιθέτως… όπως λένε οι πληροφορίες μας, τα ελληνικά “λαγωνικά”, είχαν και πληροφορίες και παρακολουθούσαν διακριτικά το θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να τους πιάσουν και να διακόψουν το δρομολόγιο στα σύνορα.

Πρόκειται φυσικά για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας στην περιοχή μας, επιτυχία που δείχνει ότι οι “παρατηρήσεις” των ευρωπαίων ότι η Ελλάδα αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορα της… όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά μάλλον τους γελοιοποιούν κιόλας…

Newsroom Alexpoli.gr