Επισκέπτες από την Κύπρο προσπαθεί να προσελκύσει η Περιφέρεια για το Πάσχα

Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη, όπως όλα δείχνουν, θα κάνουν επισκέπτες από την Κύπρο. Η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς της Κύπρου, ετοιμάζεται για μεγάλο άνοιγμα στην κυπριακή αγορά, βάζοντας στο ‘παιχνίδι’ και την Αλεξανδρούπολη, μετά την περσινή επιτυχημένη αεροπορική σύνδεση του νησιού με την Καβάλα.
Έτσι, το Πάσχα αναμένεται να εγκαινιαστεί μία φιλόδοξη σειρά πτήσεων τσάρτερ και για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, που εφόσον γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις στον τομέα της διαφήμισης και της προβολής, αναμένεται να επεκταθούν και για τους καλοκαιρινούς  μήνες.
Πέρσι το καλοκαίρι, στην Καβάλα έφτασαν 1.217 Κύπριοι τουρίστες, ενώ το 2014 ο αριθμός όσων επισκέφθηκαν την ΑΜΘ ήταν κατά 25% αυξημένος σε σύγκριση με το 2013.
Η πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, προωθήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Εξακουστό, στην αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας.
Προγραμματίστηκε μάλιστα, να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση γνωριμίας της ΑΜΘ στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Πρεσβευτική κατοικία στις 7 Μαρτίου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι ομορφιές και τα προϊόντα της ΑΜΘ, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο γνωστός ο προορισμός σε επαγγελματίες και παράγοντες του τουρισμού.
Σημειώνεται ότι σε επαφές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με ταξιδιωτικούς πράκτορες και την ελληνική πρεσβεία, έχει εκφραστεί η πεποίθηση ότι η κυπριακή αγορά είναι μια αγορά που η ΑΜΘ μπορεί να ‘εισχωρήσει’ με αξιώσεις, μακριά από ανεδαφικούς στόχους και υπερ-φιλόδοξες βλέψεις του παρελθόντος, αφού είναι γεγονός ότι οι Κύπριοι ενδιαφέρονται, πέρα από το δίπολο “ήλιος-θάλασσα” , και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που η Θράκη και ο Έβρος ειδικότερα μπορούν σίγουρα να προσφέρουν.
 Πληροφορίες για τις πρώτες πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν το Πάσχα θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη
Newsroom Alexpoli.gr