Μετά την ατυχή δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την ενδυμασία του Πρέσβη των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ανεπίσημης επίσκεψης στην περιοχή μας, άλλη μία ανακοίνωση έρχεται για να προκαλέσει προβληματισμό και σε αρκετές περιπτώσεις αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία.

Με φράσεις όπως «κατάπτωση», «ιδιότυπος τουρισμός», «καταληφθέντος και βεβηλωθέντος Ναού» η Μητρόπολη κατακεραυνώνει κάποιους πολίτες που προφανώς λόγω της κακοκαιρίας βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία πριν από λίγες ημέρες, αφήνουν κάποια από τα υπάρχοντά τους για λίγες ώρες στο χώρο, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

«Λυπούμεθα για την κατάπτωση που δημιουργεί στην Σαμοθράκη ένας ιδιότυπος τουρισμός ο οποίος εκτός από τις ιδιοκτησίες και την δημόσια αιδώ, δεν σέβεται πλέον ούτε τα ιερά και όσια της τοπικής παραδόσεως των κατοίκων. Οι φωτογραφίες του καταληφθέντος και βεβηλωθέντος Ναού του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στα Θερμά αποτελεί δείγμα της καταστάσεως που χρονίζει και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο».

Διαβάστε ακόμη  Φάνης Μπαρμπούνης "Της ψυχής τα δεσμά" ένα όνομα που θα συζητηθεί

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης εκφράζεται δημόσια εναντίον επισκεπτών της συγκεκριμένης περιοχής. Ίσως μάλιστα στο παρελθόν, εν μέρει, να είχε δίκιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρόκειται για μία αναίτια επίθεση εναντίον συνανθρώπων μας που είδαν τον ναό ως προσωρινό καταφύγιο, όπως θα έπρεπε να είναι για όλο τον κόσμο οι εκκλησίες: Ανοιχτές και παρηγορητικές.