Από παράταση σε παράταση ο διαγωνισμός για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Νέα παράταση για τους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, έδωσε δύο βδομάδες παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το λιμένα της Αλεξανδρούπολης, τρεις εβδομάδες για τον προβλήτα «Φίλιππος Β΄» στον λιμένα Καβάλας και τέσσερις εβδομάδες για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Όπως γράφει η «Καθημερινή» αυτό οφείλεται στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τις διεργασίες που έχει κινητοποιήσει η προκήρυξη των διαγωνισμών, ώστε το ταμείο, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα των υποψηφίων, έδωσε παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ακόμη πως για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι σχετικές πληροφορίες φέρουν ως ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν, τουλάχιστον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, και τους ομίλους Δ. Μελισσανίδη και Δ. Κοπελούζου, με τον τελευταίο να φέρεται να έχει συγκροτήσει κοινοπρακτικό σχήμα με την επίσης ελληνικών συμφερόντων Goldair.

Σταθερό λέγεται πως είναι το ενδιαφέρον του  αμερικανικού επενδυτικού ταμείουBlackSummitFinancialπου πρωτοστατεί σε μια ισχυρή κοινοπραξία, η οποία  περιλαμβάνει επενδυτές των ΗΠΑ, Ελληνες συμμετέχοντες και έναν ευρωπαϊκό λιμενικό φορέα με περιφερειακή εμπειρία, η οποία θα υποβάλει προσφορές για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.