Απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ

Στην «καρδιά» του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, κι ενώ η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξομειώνονται και οι διάφορες φήμες κάνουν λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η επίσημη ενημέρωση, από τη Διοίκηση του ΠΓΝΑ είναι ανύπαρκτη.

Όπως είναι γνωστό, με δική της διαταγή, τον Δεκέμβριο, διεκόπη η ανεπίσημη ενημέρωση που παρέχονταν προς την ΕΡΤ Ορεστιάδας και η οποία διοχετεύονταν προς όλα τα ΜΜΕ, κρατώντας τους πολίτες ενήμερους. Η γνωστοποίηση, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, της δραματικής, τότε, αύξησης των εισαγωγών, τόσο στις απλές κλινικές covid, όσο και στη ΜΕΘ, με τραγική, πολλές φορές, κατάληξη, ενόχλησε τη Διοίκηση του νοσοκομείου, που λίγο – πολύ κατηγόρησε τα ΜΜΕ για διασπορά πανικού. Όμως, αυτό που έκαναν τα μέσα ήταν απλά η ενημέρωση των πολιτών, βάσει αληθινών στοιχείων.

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Δυστυχώς, τα τελευταία 24ωρα, υπάρχουν πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θυμίζει εκείνες τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Αυτό που καταφέραμε να μάθουμε από καλά πληροφορημένη πηγή, είναι ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΑ, η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη, αφού, τις τελευταίες μέρες, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, στη συγκεκριμένη μονάδα, περισσότεροι από 2-3 ασθενείς με κορωνοϊό.