Η στιγμή που ο Φουρθίωτης φωνάζει να συλληφθεί ο Αλεξανδρουπολίτης φωτορεπόρτερ

  • Mάλιστα, η δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ να υπογράψει… έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει

Επί μέρες η αστυνομία διαψεύδει δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου ο οποίος αποκάλυψε πως ο Φουρθιώτης βρίσκεται σε προστασία με 14 οχήματα της ασφάλειας και 9 αστυνομικούς.

Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του Documento κατέγραψε τον Φουρθιώτη με συμβατικές πινακίδες που δε δηλώνονται και συνοδεία άλλων αστυνομικών με μηχανές.

Ο Φουρθιώτης ζήτησε να σηλληφθεί ο φωτορεπόρτερ. Η δικηγόρος του και η φρουρά του, του συνέστησαν να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής επέμενε λέγοντας: «θα το κάνω γιατί είναι του Documento».

Υπενθυμίζεται ότι μια ακόμα άνευ προηγουμένου πρόκληση σημειώθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ του Documento, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, o οποίος τράβηξε φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Στις εικόνες του Μάριου Μπίκου που ακολουθούν ο Μένιος Φουρθιώτης απαθανατίζεται να φωνάζει στη φρουρά των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, να συλλάβει τον φωτορεπόρτερ. 

Την παράνομη κράτηση συνέχισε αστυνομικός που ανήκει στη φρουρά των δικαστηρίων και αρνείται, έως αυτή τη στιγμή, να δώσει τα στοιχεία του. Μάλιστα, η δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ να υπογράψει… έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Φυσικά, ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε και ενώ ακόμα δεν έχει υποβληθεί σε βάρος του μήνυση, αστυνομικός που δηλώνει ότι είναι από το Α.Τ Κυψέλης εξακολουθεί να του συμπεριφέρεται σαν να είναι κρατούμενος. Μάλιστα ενώ ο αστυνομικός έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητα του φωτορεπόρτερ, δηλώνει ότι θα πρέπει να μεταβούν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

πηγή:www.candiadoc.gr