Αρχές του 2020 ξεκινά η κατασκευή του LNG Αλεξανδρούπολης λένε δημοσιεύματα

Το πολυσυζητημένο έργο της κατασκευής πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου, του γνωστού ως «LNG ή FSRU Αλεξανδρούπολης», σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την ακτή και σχεδόν απέναντι από τον οικισμό της Μάκρης, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» επισημαίνεται πως «οι εργασίες για την εγκατάσταση της πλωτής εξέδρας αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου, σε απόσταση δέκα μιλίων ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης» θα ξεκινήσουν αρχές του 2020, ενώ «ταυτόχρονα προβλέπεται ν’ αρχίσει η πόντιση στη θάλασσα του αγωγού που θα το μεταφέρει στη στεριά».

«Δεν θα την άφηναν ποτέ απροστάτευτη..»
Σε σχόλιο του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα επισημαίνεται ακόμη πως «με την εγκατάσταση της εξέδρας και την έναρξη ροής του φυσικού αερίου, η Αλεξανδρούπολη μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Μια τέτοια επένδυση σε ένα τόσο ευαίσθητο γεωστρατηγικά σημείο και σε ένα ασταθές περιβάλλον με πολλούς απρόβλεπτους κινδύνους (σ.σ. οι ΗΠΑ) δεν θα την άφηναν ποτέ απροστάτευτη. Ετσι, εκτός από την εξυπηρέτηση στρατιωτικών αναγκών σε ενδεχόμενες κρίσεις στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική και στον Καύκασο, το λιμάνι θα λειτουργεί και ως ασπίδα προστασίας στον υψίστης για τα συμφέροντά τους σημασίας ενεργειακό τους κόμβο. Γι’ αυτό και δαπάνησαν αυτοί μόνοι ποσό 2.500.000 δολαρίων από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για να ανασύρουν τη βυθοκόρο, διαδικασία που παρακολουθούν από κοντά αξιωματικοί του Πολεμικού τους Ναυτικού».