Μία πρόταση και για την Αλεξανδρούπολη: Αποσπώμενες ράμπες για ΑμεΑ σε καταστήματα

Μία πολύ καλή ιδέα και μία ξεχωριστή πρόταση μετέφεραν στον Δήμαρχο της Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Eμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια συνάντησής τους. Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, μεταξύ άλλων, πρότειναν την τοποθέτηση αποσπώμενων ραμπών στις εισόδους των καταστημάτων για την πρόσβαση ΑμεΑ, με τη συνδρομή του Δήμου.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που αποτελεί τον ορισμό της ελεύθερης πρόσβασης και της διευκόλυνσης της κίνησης μέσα στις πόλεις και δη στην αγορά για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, ενώ θα μπορούσαν να επωφεληθούν κα να εξυπηρετηθούν και γονείς με καροτσάκια. Είναι μία λύση που μπορεί να εφαρμοστεί, πέρα από τα καταστήματα και σε δημόσιες υπηρεσίες που δεν διαθέτουν ράμπα αναπήρων. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία ιδέα που θα μπορούσε και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να υιοθετήσει!

Σε ό,τι αφορά τον Δήμαρχο Κομοτηνής, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εμπόρων ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλύσει θέματα και προβλήματα που πλήττουν τον εμπορικό κόσμο της πόλης.