Αθλητές από την πόλη της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στις Η.Π.Α.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, Lightning 2022 στην Αμερική.

Στο πρωτάθλημα νέων που διεξάχθηκε στις Η.Π.Α, συμμετείχαν με την Ελληνική αποστολή και δύο Αλεξανδρουπολίτες, ο Κασαπίδης Αθανάσιος και ο Χατζηκωνσταντινίδης Ιωάννης. Ενώ στην ομάδα μαζί τους, ήταν και ο Στέφανος Ραγκούσης.

Έπειτα από συνολικά 8 κούρσες η ελληνική νεοσύστατη ομάδα, κατέλαβε την έβδομη θέση με προβάδισμα μόλις 1ος βαθμού από την 6η θέση που κατέλαβαν οι συναθλητές τους, από το Εκουαδόρ.

Την πρώτη θέση κατάκτησε η ομάδα της Βραζιλίας ενώ με ισοβαθμία τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα της Χιλής, σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην τελευταία κούρσα. Η ομάδα της Αμερικής με κωδικό αριθμό 15298 κατέλαβε την τρίτη θέση.

Διαβάστε ακόμη  Σταύρος Κελέτσης: «Συνεργασία, υπεραξία και βιωσιμότητα, είναι η αναγκαία απάντηση του αγροτοδιατροφικού τομέα στις παγκόσμιες προκλήσεις»

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην καθοριστικότατη συμβολή του Νίκου Βαζάκα, προέδρου της Ελληνικής κλάσης Lightning και κάποιων ιστιοπλόων της κλάσης που κατόρθωσαν κάτι που πριν μερικούς μήνες φάνταζε αδύνατο να συμβεί.

Συγχαρητήρια στον Στέφανο, τον Θανάση και τον Γιάννη για αυτή τους την διάκριση.

Πάντα επιτυχίες παιδιά!!