«Χαράτσι» για διακοπές και στον Έβρο βάζει ο Ερντογάν

ÅÂÑÏÓ-ÃÅÖÕÑÁ ÊÇÐÙÍ ÅËËÇÍÏÔÏÕÑÊÉÊÁ ÓÕÍÏÑÁ /ÔÏÕÑÊÉÊÇ ÐËÅÕÑÁ (EUROKINISSI/ ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αύξηση στο τέλος εξόδου από τη χώρα επιβάλλει ο Ερντογάν στους Τούρκους  πολίτες

Από χθες, Πέμπτη 1 Αυγούστου, ισχύει το νέο μέτρο της Τουρκίας, το οποίο προβλέπει την επιβολή τέλους ύψους 50 λιρών για κάθε Τούρκο πολίτη ο οποίος επιθυμεί να περάσει τα σύνορα της χώρας του.

Πιο συγκεκριμένα, το τέλος εξόδου από τη χώρα για τους Τούρκους μέχρι χθες ήταν 15 τουρκικές λίρες (2,4 ευρώ), ενώ  από τώρα και στο εξής το τέλος εξόδου θα ανέρχεται στις 50 λίρες (8,06 ευρώ). Από τη μια μέρα στην άλλη το τέλος τριπλασιάστηκε.

Να επισημάνουμε πως η αύξηση αυτή είναι ένα από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης Ερντογάν για τη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη  Το τρολάρισμα σε άλλο επίπεδο: Κάνουν συναυλία στο θέατρο του πάρκου που έχασαν

Ο Έβρος θα «χάσει» από αυτή την αύξηση;

Με το άκουσμα της είδησης για την αύξηση αυτή, πολλοί θορυβήθηκαν σχετικά με το αν αυτό να επηρεάσει τον αριθμό αφίξεων των Τούρκων πολιτών στον Έβρο, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν το νομό μας για τις διακοπές τους.

Το evrosonline.gr μίλησε με καταστηματάρχες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι επισήμαναν πως αυτή η αύξηση το πιο πιθανό είναι να επηρεάσει τη μεσαία τάξη των Τούρκων που επέλεγαν την χώρα μας για διακοπές.

Όπως τόνισαν, μέχρι τώρα τον Έβρο επισκεπτόταν η μεσαία και η ευκατάστατη τάξη ενώ πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη χώρα μας μόνο οι πολίτες που είναι πιο ευκατάστατοι.