Χωρίς καρδιολόγους, με μειωμένα χειρουργεία το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Με προσωπικό ασφαλείας εργάζεται εδώ και μια εβδομάδα η Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αφού από τους τέσσερεις ειδικούς γιατρούς που το πλαισίωναν έμειναν μόνο δυο

Η αποχώρηση των γιατρών έγινε λόγω ενεργοποίησης της αναστολής τους επειδή είναι ανεμβολίαστοι και αφού η εξάμηνη περίοδος λόγω του πιστοποιητικού νόσησης που είχαν, έληξε.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βασίλη Γαλάνη ο οποίος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι η καρδιολογική κλινική  έμεινε μόνο με τον διευθυντή ο οποίος έχει αρκετά χρόνια στη θέση αυτή έχει προσφέρει πολλά , αλλά και με έναν επιμελητή Β και οι δυο μαζί  αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Νοσοκομείου, αφού τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο, ούτε τα επείγοντα ούτε τα έκτακτα περιστατικά.

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουμε καταθέσει υπόμνημα στην 4η ΥΠΕ  ζητώντας ενίσχυση τονίζει ο κ Γαλάνης και περιμένουμε τις αποφάσεις. Θα πρέπει να γίνει ανεύρεση γιατρών διότι οι ανάγκες είναι μεγάλες παντού.» Άλλωστε είναι αδύνατο να αντέξουν να εφημερεύουν 15 μέρες το μήνα.

Διαβάστε ακόμη  Ζαμπούκης: Καμία ευθύνη για το στραπάτσο του Κλειστού - Για όλα φταίει ο Μαστορόπουλος

Ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας αναφέρθηκε ακόμη στο υψηλό ιϊκό φορτίο και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή που σαν αποτέλεσμα έχει να αποδυναμωθούν πολλές από τις κλινικές του νοσοκομείου με βασική την χειρουργική, αφού νοσηλευτικό προσωπικό της απορροφήθηκε για  τις ανάγκες της μονάδας Covid , στην λειτουργία της μιας μόνο αίθουσας χειρουργείων και στον φόβο των πολιτών να επισκεφθούν το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω κορονοϊού .

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μόνοι τα απαραίτητα με προσωπικό που απουσιάζει λόγω αναστολής ευτυχώς μόνο στο 5% αλλά  αναγκαίο» διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια των απουσιών. «Για μας είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι παλιοί συνάδελφοι χρόνων , δεν κριτικάρουμε τις επιλογές τους αλλά καλό θα ήταν να εμβολιασθούν και να γυρίσουν πίσω», κατέληξε ο κ.Γαλάνης.

Πηγή : ErtNews