Χωρίς θέμα για το μέλλον των ιαματικών πηγών το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 6.30 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, κι ενώ είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο Γιώργο Καϊσα ότι στην εν λόγω συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της εταιρείας που είχε πλειοδοτήσει, το μοναδικό σχετικό θέμα που έχει περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη είναι η αντικατάσταση μελών του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ, δηλαδή των κυρίων Βραχιόλογλου και Μερκούρη οι οποίοι είχαν παραιτηθεί μετά τις εξελίξεις. Φυσικά, αναμένεται η αντιπολίτευση να ζητήσει να συζητηθεί εκτενώς το θέμα τόσο των χειρισμών της δημοτικής αρχής γύρω από τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό όσο και το ζήτημα της μελλοντικής αξιοποίησης των λουτρών.

Τα θέματα αναλυτικά:

1. Αντικατάσταση μελών στο Δ.Σ. της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου μας (Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.) (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

2. Έγκριση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το έτος 2022 (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

3. Υποβολή έκθεσης Α’ τριμήνου του έτους 2023 από την Οικονομική Επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) (Εισηγ. κ. Μανάργιας Γ.)

Διαβάστε ακόμη  Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται λασποβροχές και καταιγίδες – Μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία

4. Έγκριση της 27/2023 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξανδρούπολης¨ “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ”, με θέμα «Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Α’ τριμήνου οικονομικού έτους 2023, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού»(Εισηγ. κ. Χριστοδούλου Μ.)

5. Έγκριση της 21/2023 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξανδρούπολης¨ “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ”, με θέμα «Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ. κ. Καβαζίδου Σ.)

6. Έγκριση διαγραφής από χρηματικούς καταλόγους (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)

7. Τροποποίηση της 117/2023 Α.Δ.Σ. με θέμα «Έγκριση διαγραφής από χρηματικούς καταλόγους» (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)

8. Τροποποίηση της 98/2023 Α.Δ.Σ., ως προς τον Κανονισμό Λειτουργίας της νέας Δεύτερης Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)

9. Έγκριση, δωρεάν, παραχώρησης χρήσης μικρού χώρου δίπλα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινωνικού Κέντρου Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον ¨ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΕΣ»¨ για τρία (3) έτη (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)

10. Έγκριση, δωρεάν, παραχώρησης χρήσης αίθουσας του τέως Δημοτικού Συμβουλίου Τραϊανούπολης στον «Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Άνθειας Αρίστεινου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» για τρία (3) έτη (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)