Χρ. Δούκας: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ πωλείται

Το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να θέλει να πουλήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν πωλείται, είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο alexpoli.gr σε χθεσινή μας επικοινωνία, με αφορμή τη δήλωση που έκανε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Μιλώντας στο Delphi Economic Forum η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου στις αναφορές της για θέματα που χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το portent.gr, «στο λιμάνι αυτό το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει επενδύσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ και λειτουργεί με μονοψήφιο αριθμό εργαζομένων. Το δημόσιο δεν είναι σε θέση πλέον να συντηρεί τέτοιες υποδομές, αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Με την επικείμενη αποκρατικοποίησή του σας διαβεβαιώνω ότι οι επενδύσεις αυτές δεν θα απαξιωθούν, αντίθετα, η Αλεξανδρούπολη θα αναβαθμίσει τον οικονομικό και γεωστρατηγικό της ρόλο με «όχημα» τις συνδυασμένες μεταφορές και νέες θέσεις εργασίας θα υπάρξουν όσο θα αναπτύσσονται οι δραστηριότητες του λιμανιού».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα «ξεκλειδώσει» το γεωστρατηγικό του ρόλο η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής του σύνδεσης με το εθνικό και διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς αποτελεί κόμβο του σιδηροδρομικού άξονα της Εγνατίας αλλά και είναι το μόνο που μπορεί να «συνεργαστεί» σιδηροδρομικά με λιμάνια της Βουλγαρίας για την διοχέτευση μοναδοποιημένων φορτίων από τη Μ. Θάλασσα προς το Αιγαίο και τούμπαλιν.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Για μια ακόμα φορά πάντως κάποιοι από το ΤΑΙΠΕΔ και πέριξ αυτών προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από το λιμάνι της πόλης, είναι ξεκάθαρο όμως ότι ούτε η κυβέρνηση βλέπει την ιδιωτικοποίηση αυτή με καλό μάτι, όπως σχολιάζουν πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ, στο alexpoli.gr. Kαι ευελπιστούμε έτσι να παραμείνει…