ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου
κ. Χ. ΜΕΤΙΟ Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. – Θράκης
κ.Δ.ΠΕΤΡΟΒΙΣ Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

Από την Πέμπτη 6 Ιούνη 2019 τα νερά του Άρδα παρέσυραν μέρος της κοιτόστρωσης στις Καστανιές, που διευκόλυνε την επικοινωνία κυρίως των αγροτών και όχι μόνο, με τα χωριά του Τριγώνου και όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία για την αποκατάστασή του. Αντίθετα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας διαξιφίζονται για το ποιος έχει την ευθύνη αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικά οι αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα για να πάνε στα χωράφια τους.
Τα γεγονός δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στις 16 Οκτώβρη 2018 ο Δημοτικός Σύμβουλος Γκατζίδης Σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης, το έθεσε για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, με τον χαρακτηρισμό «ΕΠΕΙΓΟΝ» , περιγράφοντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν η κοιτόστρωση των Καστανεών και έκρουσε το κουδούνι του κινδύνου. Κάλεσε το Δήμαρχο να παρέμβει στην Περιφέρεια, που έχει και την κύρια ευθύνη, για να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις , γιατί ήταν θέμα χρόνου τα νερά του Άρδα να παρασύρουν την κοιτόστρωση, που παρέμενε χωρίς συντήρηση δεκαετίες.
Στις προειδοποιήσεις μας αυτές, η Περιφέρεια αδιαφόρησε και οι κάτοικοι της περιοχής μας καλούνται τώρα να πληρώσουν το ‘μάρμαρο ‘.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει μια σειρά από υποδομές της περιοχής μας στα όριά τους, καθώς παραμένουν ασυντήρητες για πολλά χρόνια.
Καλούμε ακόμα τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, να συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές, που τους μαυρίζουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά τους.
Επερωτώνται: ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία της κοιτόστρωσης.

Για τη Λαική Συσπείρωση,
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Τρέλλης Χρήστος