Χρηματοδότηση έργου με τίτλο «Αναβάθμιση (λειτουργική & ενεργειακή) υποδομών Δημοτικού Σχολείου Τυχερού Δήμου Σουφλίου». 

Στην πόλη του Τυχερού βρέθηκε ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος Παναγιώτης, όπου μαζί με το  Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Τυχερού κ. Δαρούση Δημήτρη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Σουφλίου κ. Χρήστο Χριστοδούλου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ζαπάρτα Άγγελο και τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Τσιαούση Κωνσταντίνο, υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη της ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, ο οποίος συνοδευόταν  από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δελησταμάτη Βασίλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της ένταξης και χρηματοδότησης από το  ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση (λειτουργική & ενεργειακή) υποδομών Δημοτικού Σχολείου Τυχερού Δήμου Σουφλίου»,  ύψους 1.500.000€.

Στη συνάντηση  όπου επίσης συμμετείχαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, εκπαιδευτικοί, αλλά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση σχετικά με τις επιμέρους παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο έργο.

Η μελέτη αφορά τη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που στεγάζουν το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού. Μέσω της υλοποίησης των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, ο Δήμος Σουφλίου στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες του σχολείου, δηλαδή για τους μαθητές και τους δασκάλους. Η ενσωμάτωση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων θέρμανσης και ψύξης αναμένεται να μειώσει δραστικά το λειτουργικό ενεργειακό κόστος με ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης για τους μαθητές ηλικίας από 6 έως 12 ετών που αποτελούν τους βασικούς χρήστες των κτιρίων.

Διαβάστε ακόμη  Πληρώνουμε 2.000.000 € στους Βούλγαρους για τα νερά του Άρδα: Τι συμβαίνει πραγματικά;

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Σουφλίου  Παναγιώτης Καλακίκος αναφέρει «Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς σε μια εποχή που όλοι στην Ευρώπη συζητάνε για την Ευρωπαϊκή  Πράσινη Συμφωνία και τα πράσινα περιβαλλοντικά αποτυπώματα με την  επίτευξη των κλιματικών στόχων το έτος 2050,ο Δήμος Σουφλίου  με το παρόν έργο  συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή στη μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην επίτευξη των στόχων του Δήμου Σουφλίου ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η διάδοση της πληροφορίας μέσω των μαθητών είναι ένα από τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του έργου, διότι αποτελεί αποδεδειγμένα έναν από τους καλύτερους τρόπους μετάδοσης της πληροφορίας στην κοινωνία».