Δ. Αδαμίδης: «Η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή αλλά είναι υπαρκτή» 

Να μην διστάζουν και να εμβολιάζουν τα παιδιά τους κατά του κορονοιού καθώς τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και να μην φοβούνται τις ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς αυτές είναι πολύ σπάνιες, συνιστά στους γονείς ο Διεθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δημήτρης Αδαμίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Αδαμίδης ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει κάθε εβδομάδα ο ΕΟΔΥ το 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά, ενώ υπογράμμισε πως «η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή είναι σπάνια αλλά είναι υπαρκτή.»

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ μέχρι και τέλος Ιανουαρίου παιδιά ηλικίας από 10-14 ετών έχουν εμβολιασθεί σε ένα ποσοστό 24% ,ενώ από 15-17 ετών σε ποσοστό 50%.

Διαβάστε ακόμη  Ο γιος του Πυροσβέστη Νίκα που είχε σώσει τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο έσωσε παιδί στην Τουρκία – ΦΩΤΟ

«Το εμβόλιο προστατεύει από τη νόσο από το να νοσήσει κανείς κατά 50% και η ίδια η νόσος προστατεύει περίπου τόσο. Εχουμε δει να αρρωσταίνουν και 2η και 3η φορά και ενήλικες και μικρά παιδιά ,αλλά συνήθως η 2η και η 3η φορά είναι πιο ηπια. Ο κίνδυνος για βαριά νόσηση μειώνεται κατά΄90% και ο κίνδυνος θανάτου κατά 95% .Η νοσηλεία για ένα παιδί με covid δεν είναι κάτι συχνό. Τα περισσότερα δεν φτάνουν στο νοσοκομείο ,αλλά παρακολουθούνται από εξωτερικούς επαγγελματίες γιατρούς,» είπε ο κ.Αδαμίδης και τόνισε πως «η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή, είναι σπάνια ,αλλα είναι υπαρκτή.»

Πηγή ErtNews