ΔΑΣ Ο.Τ.Α για την παρέμβαση στη ΔΙΑΑΜΑΘ ενάντια στην παραχώρηση της μεταφοράς των απορριμμάτων σε ιδιώτη

Τα όσα ειπώθηκαν σήμερα στην παρέμβαση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΙΑΑΜΑΘ  είναι αποκαλυπτικά. Φανερώνουν τις ευθύνες των δημάρχων-μελών του Δ.Σ. στην υλοποίηση της πολιτικής περικοπών, ιδιωτικοποίησης, φορτώματος νέων βαρών στους εργαζόμενους, συνολικά στα λαϊκά στρώματα των Δήμων.

Άλλοι έκαναν πως δεν ήξεραν, δεν είχαν διαβάσει (σας θυμίζει τίποτα αυτό;), άλλοι έλεγαν ότι υλοποίησαν μια απόφαση των προηγούμενων, άλλοι ότι είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στο διαγωνισμό και στην παράδοση σε ιδιώτη γιατί υπάρχουν και πρόστιμα από την ΕΕ.

Τελικά, ο καθένας και όλοι μαζί αρνήθηκαν την ακύρωση του διαγωνισμού και παρέπεμψαν το θέμα σε επόμενο ΔΣ. Την ίδια ώρα όμως, ο διαγωνισμός παραμένει ενεργός, προχωράει η διαδικασία κανονικά!

Αποκαλυπτικές όμως είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ–ΟΤΑ και στο σωματείο του Δήμου μας. Πιάστηκαν από την παραπάνω στάση των Δημάρχων και προσπαθούν να μειώσουν την ευθύνη των Δημάρχων και της πολιτικής ΕΕ–κυβερνήσεων, την οποία στηρίζουν. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αυταπάτη ότι δεν ήξεραν οι Δήμαρχοι, ότι μπορεί και να αλλάξουν απόφαση στο μέλλον.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα σε όλους αυτούς: Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Οι Δήμαρχοι δεν είναι παιδιά. Άλλωστε η πλειοψηφία τους, πριν λίγο καιρό, αιτιολογούσε τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στις περισσότερες πόλεις της περιοχής μας λέγοντας ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων και κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση του ο ιδιώτης για να εισπράξει ζεστό χρήμα.

Αν θα κάνουν πίσω θα εξαρτηθεί από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων των Δήμων, από το ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων, του λαού της περιοχής που πλήττεται από την παράδοση στον ιδιώτη, αφού το κόστος πολλαπλασιάζεται και τα δημοτικά τέλη αυξάνονται, αλλά και από τη συνέχιση της ίδιας σημερινής κατάστασης με τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, σε ασφάλεια και εργατικά δικαιώματα, σε προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτό το δρόμο καλούμε τους συναδέλφους. Άμεσα να παραμερίσουν όσους προσπαθούν να τους εφησυχάσουν, να κουκουλώσουν τους ενόχους. Όσο πιο γρήγορα γίνεται να πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Καμία υπηρεσία των Δήμων σε ιδιώτη, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, αυξήσεις σε μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών.

Η πολιτική της υποβάθμισης, της απαξίωσης των υπηρεσιών των Δήμων, οι ελλείψεις σε προσωπικό, δε γίνονται τυχαία όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στρώνουν το χαλί ώστε να δοθούν βορά σε ιδιώτες, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μη ξεχνάμε ότι ήδη σε ορισμένους Δήμους έχει δοθεί σε εργολάβο, η αποκομιδή, η μεταφορά των απορριμμάτων.

Συνάδελφοι πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το ψωμί μας, με το ψωμί των παιδιών μας. Ζητάμε άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να οργανώσουμε τον αγώνα.