Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 στον οικισμό της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ)  του ΕΟΔΥ, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα  30 Αυγούστου 2021, ώρες 9:00 έως 13:00, στον οικισμό της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη (αλάνα του Κακαλή).

Οι  πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. 

Διαβάστε ακόμη  Τρία εκατομ.ευρώ στο ΔΠΘ για εξοπλισμό των φοιτητικών εστιών και εστιατορίων

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα τυχόν θετικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.