Γιατρός ΠΓΝΑ: Μητέρα με covid και νεογέννητο σε ξεχωριστούς θαλάμους… Η πανδημία δεν παίζει!

Μακριά από τη μητέρα του, άγνωστο για πόσο καιρό,  θα βρίσκεται ένα νεογέννητο βρέφος, που ήρθε στη ζωή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η μητέρα του, θετική στον κορωνοϊό, δεν μπορεί να βρίσκεται μαζί του στον ίδιο θάλαμο κι έτσι μετά τη γέννα, αναγκαστικά, χωρίστηκαν, δίχως κανείς να είναι σε θέση να πει με ακρίβεια πότε θα ξανασμίξουν.

Την συγκινητική αυτή ιστορία μοιράστηκε στο facebook ο μαιευτήρας-γυναικολόγος που έφερε το μωρό στη ζωή Σπυρίδων Μιχαλόπουλος. Ο ίδιος, έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, γράφοντας:

«Ακόμα μια καισαρική τομή σε μητέρα θετική στην COVID-19, που μας διακόμισε άλλο νοσοκομείο της Περιφέρειάς μας στην εφημερία μας.

Οι συνθήκες των χειρουργείων των θετικών περιστατικών, οι γνωστές: μεγάλη δυσκινησία μέσα στις fabulous στολές, ιδρώτας, άγχος για τη σωστή και επαρκή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων, παράλληλα βέβαια με τις δεδομένες δυσκολίες και την αγωνία του κάθε χειρουργείου.

Διαβάστε ακόμη  Σιγή ασυρμάτου για τον διαγωνισμό των μεγάλων έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Η μητέρα με το πέρας του χειρουργείου μεταφέρθηκε για νοσηλεία και περαιτέρω αντιμετώπιση στη μονάδα COVID του νοσοκομείου μας, που νοσηλεύει ήδη άλλους περίπου 35 θετικούς ασθενείς.

Το νεογνό χωριστά, μόνο του, σε ειδικό θάλαμο στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική & Μαιευτική Κλινική.

Πότε θα ξανασμίξουν; Ένας Θεός ξέρει.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και είναι πιο έντονος από ποτέ, με μεγάλη «ανηφόρα» μπροστά.

Τηρήστε τα μέτρα προστασίας και εμβολιαστείτε.

Είναι λογικό κάτι που δε μας είναι οικείο να μας φαίνεται περίεργο, ύποπτο ή και να μας τρομάζει.

Ακούστε τους ειδικούς.

Η πανδημία δεν παίζει.

https://www.facebook.com/spiros.michalopoulos/posts/10158331250259033