«Διεθνολόγος» Φαλέκας: «Τα Σκόπια θα βγάζουν χρήματα από εμάς και θα αγοράζουν όπλα από Τουρκία»


Σε μία ανάλυση επιπέδου «διεθνολόγου» κι επιμένοντας να αποκαλεί τη Βόρεια Μακεδονία ως «Σκόπια», ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για τις επενδυτικές δραστηριότητες της γειτονικής χώρας και το πώς αυτές, τελικώς, υπονομεύουν την περιοχή μας.

Μπλέκοντας τα ενεργειακά και αναπτυξιακά ζητήματα με την λούμπεν συνωμοσιολογία, o κ. Φαλέκας, έκανε λόγο για τη «δυναμική εμφάνιση των Σκοπίων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης». Όπως είπε, η χώρα, συμμετέχει με ποσοστό 10% στο έργο της πλωτής εξέδρας φυσικού αερίου (FSRU), αλλά και στη μονάδα  ηλεκτροπαραγωγής, στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, με ποσοστό 25%. Μάλιστα, όπως είπε,  ο πρωθυπουργός «των Σκοπίων» Ζόραν Ζάεφ,  έχει ευχαριστήσει την Ελλάδα, που επέτρεψε στη χώρα του να συμμετέχει στα έργα αυτά (πώς τόλμησε να μας ευχαριστήσει!)

Όπως σημείωσε, προσπαθεί να ενημερώνεται για αυτές τις ειδήσεις, καθώς ο ίδιος ενδιαφέρεται έντονα για τις ενεργειακές επενδύσεις. Ωστόσο, πήγε την … ανάλυσή του ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας: «… Το να ακούω από ταΣκόπια ότι θα αγοράσουν πολεμικό υλικό από την Τουρκία, αυτό με ενοχλεί. Από εδώ θα βγάζουν χρήματα, από τις νέεςεπενδύσεις της Αλεξανδρούπολης και όλα τα άλλα, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο».  

Διαβάστε ακόμη  Απαράδεκτες εικόνες με παρκαρισμένα οχήματα μέσα στο πάρκο Προσκόπων!

«Οι Σκοπιανοί θα βγάζουν χρήματα από την Αλεξανδρούπολη και θα αγοράζουν όπλα από την Τουρκία», συμπέρανε ο κ. Κολιός, με τον συνεντευξιαζόμενο να συμφωνεί και τους πολιτικούς αναλυτές, διεθνολογίας και διπλωματίας να σκίζουν τα πτυχία τους… 

Πάντως, μία σημαντική παράμετρος, στην οποία θα περιμέναμε να αναφερθεί ο κ. Φαλέκας, ως «ειδικός» σε θέματα ενέργειας, είναι το γεγονός ότι με τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στα συγκεκριμένα έργα, η γειτονική χώρα, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, εγκαταλείπει (έστω, προσωρινά), την προγραμματισμένη επένδυσή της στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε της Βουλγαρίας, μία επένδυση που μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, κυρίως σε περιβαλλοντικό επίπεδο.