Δικηγόροι εναντίον Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς: Προσφυγή ακόμη και στο ΕΔΑΔ

Ακόμα και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εξετάσουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου που τάσσεται υπέρ των funds και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Άννα Μεμετζή, «το θέμα απασχολεί πολύ σοβαρά το δικηγορικό σώμα, που ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις στον Άρειο Πάγο, ωστόσο οι δικηγορικοί σύλλογοι αναμένουν καθαρογραμμένη την απόφαση πριν προχωρήσουν σε ένδικα μέσα».

Η ίδια ανέφερε πως «υπάρχει σκέψη προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα πρέπει όμως, πρώτα, να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης». Η κα. Μεμετζή σχολίασε επίσης πως «τους δικηγόρους απασχολεί και το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος έβγαλε απόφαση σε λιγότερο από 10 ημέρες, όταν άλλες υποθέσεις λιμνάζουν 1,5 χρόνο». Παρατήρησε ακόμα ότι «δεν είναι δυνατόν οι 59 που ψήφισαν να πρόλαβαν σε τόσο σύντομο διάστημα να μελετήσουν τα υπομνήματα χιλιάδων σελίδων, για να καταλήξουν σε απόφαση».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας να αναστείλει από σήμερα (15/02) έως και τις 31 Μαρτίου την αποχή από την «Νομική Βοήθεια», δηλαδή την παράσταση των δικηγόρων που ορίζονται από το κράτος για να παρέχουν υπηρεσίες σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας συντάχθηκε, ουσιαστικά, με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, να ανασταλεί προσωρινά η αποχή ως ένδειξη καλής θέλησης έναντι της πρόσφατης ψήφισης του νόμου που προβλέπει την καταβολή των οφειλομένων προς τους δικηγόρους που παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες. «Η κυβέρνηση, ενδεχομένως και προεκλογικά, αποφάσισε με τον νόμο που ψηφίστηκε να προχωρήσει στην εκκαθάριση οφειλών που φτάνουν μέχρι και το 2019», εξήγησε η κα. Μεμετζή, τονίζοντας, πάντως, ότι ακόμα και στην περίοδο της αποχής, είχαν Νομική Βοήθεια όσοι κινδύνευαν να χάσουν κάποιο δικαίωμά τους. «Στις περιπτώσεις παραγραφής ή κοινωνικού ζητήματος, και αναγνωρίζοντας ότι το δικαίωμα της υπεράσπισης είναι ιερό, παρείχαμε κατ’ εξαίρεση τις υπηρεσίες μας», ανέφερε συγκεκριμένα.   

Διαβάστε ακόμη  Αντιδρούν σε επίσκεψη «Νατοϊκών» οι εργαζόμενοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας