Δήμος Αλεξανδρούπολης / Πρόσκληση  συμμετοχής στη δράση ενημέρωσης και εξοικείωσης με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τρίτη ηλικία.  

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμος Αλεξανδρούπολης θέλοντας να παρέχει στήριξη σε ομάδες τρίτης ηλικίας , απευθύνει  πρόσκληση  συμμετοχής στη δράση ενημέρωσης και εξοικείωσης με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Είναι γεγονός ότι μεγαλώνοντας οι άνθρωποι τείνουν να συμμετέχουν όλο και λιγότερο σε κοινωνικές δραστηριότητες, οδηγώντας αναπόφευκτα σε κοινωνική απομόνωση, με την υγειονομική κρίση των τελευταίων 2 ετών να έχει εντείνει κι άλλο αυτή την κατάσταση. Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον ένα εργαλείο επικοινωνίας και για τους ηλικιωμένους. 

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα εμπόδια που δυσχεραίνουν την παλαιότερη γενιά στη χρήση των κοινωνικών μέσων, όπως οι τεχνικές δυσκολίες και η γενικότερη έλλειψη δεξιοτήτων. Η εξοικείωση των ατόμων τρίτης ηλικίας με την τεχνολογία, δε συμβάλλει μόνο στην ψυχοσωματική τους υγεία και αποτελεί ταυτόχρονα, αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση, στην ελευθερία επιλογής των πηγών πληροφόρησης και στη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.

Διαβάστε ακόμη  Δεύτερη στην Ελλάδα η Χρύσα Πέτρου από την Αλεξανδρούπολη!

Την Πέμπτη 10  Φεβρουαρίου ξεκινούν οι ομάδες δράσης (8 ατόμων) στον χώρο του Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης και ώρα 16:00 – 18:00. 

Ο συντονισμός της δράσης πραγματοποιείται από τη κοινωνιολόγο του  Κέντρου  Κοινότητας Τζιαμπάζη Θεοδώρα και τον επαγγελματικό σύμβουλο Μυρτσίδη Διαμαντή.

Οι ημέρες που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες ομάδες είναι:

• Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 

• Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 

• Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 

Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση απαιτείται δήλωση συμμετοχής για κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2551053043 καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τον Covid 19.