Τα παλιά, καλά χρόνια, όταν το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης έφερνε στο νησί εκατοντάδες δημοσιογράφους κι όχι μόνο μερικές δεκάδες «εκλεκτούς», όπως έγινε φέτος, τη διοργάνωσή του αναλάμβαναν οι υπάλληλοι της τότε Νομαρχίας, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με τα πάντα: τις προσκλήσεις των ομιλητών και την κατάρτιση του προγράμματος, τη φροντίδα για τη μεταφορά, τη διαμονή, τη σίτιση των συνέδρων, τη διαφήμιση του θεσμού κτλ… 

Τώρα, που οι γαλάζιες ακρίδες πάχυναν, και η διοίκηση Μέτιου και Πέτροβιτς αποφάσισε (προεκλογικά) να αναβιώσει τον θεσμό, πάντοτε με τις ευλογίες της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ, κάποια πράγματα έπρεπε να αλλάξουν…

Για παράδειγμα, τέλος οι προσκλήσεις σε κάθε δημοσιογράφο και δημοσιογραφίσκο. Λίγοι εκλεκτοί και τυχεροί. Από τα 190 αιτήματα συμμετοχής, στην … επόμενη φάση και μετά από κλήρωση πέρασαν μόνο 75, καθώς αυτός ήταν ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων! Μάλιστα, σε αυτές τις 75 θέσεις περιλαμβάνονταν οι εισηγητές (μεταξύ αυτών και η Σοφία Βούλτεψη – άλλη συζήτηση αυτή), οι συντονιστές και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Διαβάστε ακόμη  ΣυνεχίΖΩ: "Η πρόληψη πάει παντού"

Για να φιλοξενηθούν λοιπόν για 2 μέρες στο νησί της Σαμοθράκης 75 μόνο άτομα, οι ιθύνοντες έκριναν ότι σε αντίθεση με προηγούμενες διοργανώσεις, πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς, θα έπρεπε να δώσουν 37.200 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να «τρέξει» τα πάντα γύρω από το «απαιτητικό αυτό project».

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, άραγε, κρίθηκαν ως μη ικανοί για να κάνουν κάτι τέτοιο; Για να διοργανώσουν, δηλαδή, ένα διήμερο σουαρέ μερικών δεκάδων δημοσιογράφων και όχι μόνο; Σίγουρα, μέρος του ποσού κατευθύνθηκε προς καταλύματα και υπηρεσίες, ένα άλλο μέρος του, όμως, θα μπορούσε να είχε μείνει στα ταμεία της Περιφέρειας, η οποία διαθέτει αξιόλογα στελέχη που θα ήταν σε θέση να διοργανώσουν αυτό το… «συνεδριάκι».

Δείτε παρακάτω την σύμβαση και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής

Η σύμβαση: https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%9947%CE%9B%CE%92-6%CE%9A%CE%A0?inline=true

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: https://diavgeia.gov.gr/doc/66457%CE%9B%CE%92-%CE%91%CE%9C%CE%9B?inline=true