Δημοτική αρχή: Μετάθεση ευθυνών και συνωμοσιολογία για το χάλι στην καθαριότητα

Με την κλασική συνταγή της μετάθεσης ευθυνών στους πολίτες και στους… αόρατους εχθρούς που επίτηδες βρωμίζουν την πόλη, η δημοτική αρχή Ζαμπούκη προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στον τομέα της καθαριότητας, 35 μέρες πριν τις εκλογές

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και υποψήφιος με τον κυριο Ζαμπουκη Γιαννης Ναϊτιδης αφιέρωσε μία ολόκληρη ανάρτηση για να μας πει ότι η δημοτική αρχή όλα τα κάνει καλά, αλλά οι πολίτες επιμένουν να βρωμίζουν την πόλη.

Αποκορύφωμα της εν λόγω ανάρτησης, ο επίλογος της:

«(Μάλιστα θέλω να σας αναφέρω ότι οι χαρτόκουτες βρίσκονται στην « κεντρική είσοδο» του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στην Χηλή, με σκοπό οι πιστοί συμπολίτες και οι επισκέπτες, να αντικρίσουν την εικόνα αυτή στον ερχομό τους στον ναό και να σχηματίσει ο καθένας την δίκη του εικόνα για την δημοτική αρχή, τυχαίο;; λέω τώρα εγώ, καθόλου βέβαια!!!!)

Φτάνει πια, τέλος με τα παιχνιδάκια κάποιων!!!»

Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η πόλη και οι οικισμοί είναι πιο βρώμικοι από ποτέ. Όταν φταίνε πάντα οι αλλοι, όταν η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη, τότε γιατί να προσπαθήσεις περισσότερο; Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει για την καθαριότητα η παράταξη Ζαμπούκη…

Η ανάρτηση Ναϊτιδη

«Το θέμα δεν είναι η συμμόρφωση ενός ή πολλών συνδημοτών μας, αλλά η ανάγκη κατανόησης όλων για την περισυλλογή των απορριμμάτων, που επιβαρύνουν το Δήμο, άρα όλους μας. Στο κάτω – κάτω, το να συμμορφώνεται κάποιος με νόμους και κανονισμούς και να τους ακολουθεί, αφορά μια ευνομούμενη πολιτεία και ένα σύγχρονο και οργανωμένο δήμο.

Η συγκέντρωση των απορριμμάτων όμως, πέρα από κανόνες και νόμους, αφορά όλους μας για πολλούς λόγους: λόγοι δημόσιας υγείας, ποιότητα ζωης αλλά πάνω απ’ όλα, λόγοι οικονομικοί που αφορούν όλους εμάς.

Η λογική πως, εφόσον πληρώνω θα κάνω ότι θέλω και ο Δήμος οφείλει να τα μαζεύει, δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή. Γιατί, αν δεν ανακυκλώνουμε σωστά, αν πετάμε όπου βρούμε κλαδιά και σύμμεικτα και αν γεμίζουμε τον τόπο μας με παράνομες χωματερές, αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους συγκέντρωσης των απορριμμάτων, μεγαλύτερη διαδικασία, περισσότερα κιλά και άρα μεγαλύτερο κόστος στην απόρριψής στη ΜΕΑ ΧΥΤΑ κτλ. Που σημαίνει ότι ο δήμος δεν μπορεί όσο και να θέλει σταδιακά να κάνει σχεδιασμό για την μείωση των τελών καθαριότητας. Πρόκειται για μια αλυσίδα χωρίς τέλος, και αν δεν ακολουθηθεί σωστά, τότε σπάει ο κρίκος και όλα πάνε στράφι.

Ο λόγος και η αφορμή για όλα τα παραπάνω, οι δημοσιεύσεις αγανάκτησης δυο καθημερινών συνεργατών μου και φίλων, της Giota Fotopoulou και του Aris Polymeroudis που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις υπέρ προσπάθειες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου μας, αλλά και η συμπεριφορά επαγγελματία στον οικισμό της Νέας Χηλής.

Όλοι τους αγαπητοί συμπολίτες, που αφού κλάδεψαν ή έκαναν εργασίες καθαριότητας και πρασίνου σε κάποιο σημείο του σπιτιού τους ή μπορεί και κάποια ανακαίνιση της κατοικίας τους, καθώς και επαγγελματίας που τροφοδότησε το κατάστημα του με προϊόντα, προτίμησαν να ρίξουν έξω από κάδο ‘σύμμεικτων’ οικιακών απορριμμάτων που βρήκαν μπροστά του τα κλαδιά αλλά και τις κούτες των εμπορευμάτων, και ο άλλος σε ιδιόκτητο οικόπεδο της γειτονιάς να πετάξει κλαδιά και χόρτα, οικοδομικά υλικά κ.α.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και δείχνουν χαρακτηριστικά το μέγεθος της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού.

(Μάλιστα θέλω να σας αναφέρω ότι οι χαρτόκουτες βρίσκονται στην « κεντρική είσοδο» του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στην Χηλή, με σκοπό οι πιστοί συμπολίτες και οι επισκέπτες, να αντικρίσουν την εικόνα αυτή στον ερχομό τους στον ναό και να σχηματίσει ο καθένας την δίκη του εικόνα για την δημοτική αρχή, τυχαίο;; λέω τώρα εγώ, καθόλου βέβαια!!!!)

Φτάνει πια, τέλος με τα παιχνιδάκια κάποιων!!!»

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη