Δημοτική αρχή Ζαμπούκη: Παραδέχονται ότι δίνουν διαφημίσεις μόνο σε ΜΜΕ που «παίζουν» τις δράσεις τους 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ως γνωστόν, έχει την ευθύνη διανομής  προϊόντων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων), πέρα από τους κατοίκους- δικαιούχους της εν λόγω περιοχής και για τους κατοίκους των Δήμων Σαμοθράκης και Σουφλίου

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπονται δαπάνες για την προβολή του μέσα από τα ΜΜΕ της κάθε περιοχής. Ωστόσο, στην περίπτωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλθηκε πως κάποια ΜΜΕ απουσίαζαν πλήρως από τη λίστα των ΜΜΕ προβολής του προγράμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ραδιοφωνικός σταθμός Maximum FM 93,6, ιδιοκτήτης του  οποίου είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός, που όλως τυχαίως (!) ήταν μέλος της παράταξης του Δημάρχου, διετέλεσε και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι την παραίτησή του στις αρχές του 2022 και την παραμονή του στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος.

Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις σημειώνει υψηλές ακροαματικότητες, έμεινε εκτός της διαφημιστικής «πίτας». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κυρίου Κολιού η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Ιντζεπελίδου, αφήνει να εννοηθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν πήρε διαφήμιση επειδή δεν δημοσιεύει συχνά δελτία τύπου του Δήμου, παρά το γεγονός ότι στελέχη της δημοτικής αρχής παραχωρούν πολύ συχνά συνεντεύξεις στην πρωινή εκπομπή του σταθμού.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Δυστυχώς, αυτές οι πρακτικές του κυρίου Ζαμπούκη και της ομάδας του δεν εκπλήσσουν πια, απλώς συμπληρώνουν το παζλ των εξόφθαλμα εκδικητικών συμπεριφορών του Δημάρχου απέναντι σε όσους δημοσιογράφους δεν τον λιβανίζουν μέρα-νύχτα. Οι μέθοδοι για φίμωση και εκφοβισμό που χρησιμοποιούνται είναι πολλές και διάφοροι, είτε μιλάμε για μηνύσεις και αγωγές, είτε για λεκτικές επιθέσεις, είτε για αποκλεισμό ΜΜΕ από τη διαφημιστική «πίτα».

Δείτε την απάντηση της δημοτικής αρχής: