Δορυφορική παρακολούθηση των νεκροταφείων στην Αλεξανδρούπολη;

Σε φάση εκσυγχρονισμού μπορεί να περάσουν τα.. νεκροταφεία στην Αλεξανδρούπολη, μετά από σχετική πρόταση της δημοτικής κοινότητας προς το δημοτικό συμβούλιο.

Σε συνεδρίασή της πριν λίγες εβδομάδες, η δημοτική κοινότητα γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση σχετικού συστήματος που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες καταγραφής και παρακολούθησης των κοιμητηρίων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρθηκε από την πρόεδρο Ολγα Βρετοπούλου, κυκλοφορούν στην αγορά από εταιρίες συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία με δορυφορικά συστήματα κάνουν απογραφή των κοιμητηρίων, λαμβάνουν όλα τα στοιχεία που αφορούν κάθε μνήμα και παρακολουθούν την καθημερινή κίνησή τους.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Επίσης έχουν την δυνατότητα οnline σύνδεσης μεταξύ τους όπως επίσης και έκδοσης οποιουδήποτε εγγράφου αφορά τα κοιμητήρια.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κα Βρετοπούλου «θεωρούμε απαραίτητη την ένταξη ενός τέτοιου προγράμματος στο τμήμα κοιμητηρίων του Δήμου διότι μόνο με αυτό το τρόπο θα αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε παρατυπίες και παραλείψεις που έχουμε παρατηρήσει μέχρι σήμερα».
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.