Δύο εβδομάδες παραδομένο στις φλόγες το Παπίκιο

Φωτογραφία: Καιρικά Νέα Θράκης

Πέρασε στη Βουλγαρία η φωτιά

Στη Βουλγαρία έχει επεκταθεί για μία ακόμη φορά η μεγάλη πυρκαγιά που για 13η ημέρα κατακαίει στο Παπίκιο Όρος, στη Ροδόπη. Η φωτιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για περίπου δύο εβδομάδες, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να δίνουν μια ανυπέρβλητη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, η φωτιά έχει περάσει σε Βουλγάρικο έδαφος από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου κατακαίγοντας δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης ενώ έντονη ανησυχία εκφράζουν και οι κάτοικοι στο Κίρκοβο, σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της Ροδόπης δεν μπορούν να κρύψουν την οργή τους, καθώς η φωτιά κατακαίει την ορεινή ζώνη επί τόσες ημέρες και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο. Φυσικά δεν είναι λίγοι όσοι στέκονται επικριτικά στο γεγονός ότι παρόλο το μέγεθος της φωτιάς, τα μεγάλα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες, αρκετοί από αυτούς από την Ξάνθη. Κάτοικοι στο Πόρτο Λάγος, έχουν επίσης άμεση οπτική επαφή με τη φωτιά και κάποιοι εξ αυτών εκφράζουν την απογοήτευσή τους, ενώ από τη μεριά τους οι αλιείς εφιστούν την προσοχή στους συναδέλφους τους, αφού τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, ανεφοδιάζονται με νερό από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία ενός κατοίκου της Ροδόπης, σύμφωνα με τον οποίο οι στάχτες και τα αποκαΐδια από την φωτιά στο Παπίκιο Όρος, έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού του.

Φωτογραφία: gnomionline.gr
Φωτογραφία: gnomionline.gr

Απελπιστική είναι και η εικόνα που μεταφέρουν οι πυροσβέστες της Θράκης, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την θλίψη και την απογοήτευσή τους για την έκβαση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται.