Δύσκολο “στοίχημα” η ανεύρεση σπιτιού για όσους έχουν κατοικίδιο στην Αλεξανδρούπολη

Σε Γολγοθά εξελίσσεται η προσπάθεια ανθρώπων να βρουν διαμέρισμα στην Αλεξανδρούπολη προς ενοικίαση, αν έχουν σκύλο ή γάτα. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στο fb όλο και συχνότερα να ζητούν πολίτες βοήθεια για να βρουν διαμέρισμα που οι ιδιοκτήτες να δέχονται κατοικίδιο.

Μερικοί γράφουν ότι ψάχνουν επί μήνες ενώ άλλοι μιλούν για υπομονή… που έχει εξαντληθεί.

Για το θέμα ρωτήσαμε και την άποψη μεσίτριας που μας είπε ότι πράγματι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία ιδιοκτητών που διαθέτουν τα διαμερίσματα τους προς ενοικίαση, δηλώνουν πως δεν δέχονται ενοικιαστές με κατοικίδια. “Και οι ιδιοκτήτες όμως σε πολλές περιπτώσεις έχουν ένα δίκιο καθώς έχουν προηγούμενες κακές εμπειρίες από φθορές που δεν διορθώθηκαν. Θα μπορούσαν βέβαια να τα δέχονται ζητώντας μεγαλύτερη εγγύηση σε περίπτωση που δημιουργηθούν φθορές” σημειώνει μεταξύ άλλων.

Στην Ελλάδα ο νόμος επιτρέπει μέχρι 2 κατοικίδια μέσα στο διαμέρισμα εφόσον όμως δεν υπάρχει απαγορευτικός όρος στο συμβόλαιο, από τον ιδιοκτήτη. Στο ΦΕΚ ‘Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων συντροφιάς…Ο νόμος αυτός λοιπόν,στο άρθρο 6 καθιστά σαφές ότι επιτρέπεται η διατήρηση 2 σκύλων ή 2 γατών ή 1 σκύλου και μιας γάτας σε κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας,ακόμη και αν το καταστατικό της πολυκατοικίας απαγορεύει την διατήρηση κατοικίδιων ζώων.Η μόνη προϋπόθεση που προβλέπεται είναι τα ζώα να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και όχι στην βεράντα ή κοινόχρηστους χώρους.

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας υποψήφιος ενοικιαστής, θα χρειαστεί από αρκετές μέρες έως και μήνες για να βρει διαμέρισμα και να έχει μέσα σκύλο η γάτα. Στην περίπτωση της γάτας μάλιστα οι ιδιοκτήτες είναι συνήθως ακόμα πιο αρνητικοί καθώς θεωρούν ότι η πιθανότητα για φθορές θα είναι μεγαλύτερη.

Σε κάθε περίπτωση και οι φιλόζωοι ενοικιαστές θα πρέπει να φροντίζουν για επιδιόρθωση φθορών, αν αυτές υπάρξουν, ενώ πάντα υπάρχει και η λύση της εκπαίδευσης του κατοικίδιου από ειδικό για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος. Από την πλευρά τους και οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να μην είναι απόλυτα αρνητικοί, εξετάζοντας και το θέμα της μεγαλύτερης εγγύησης. Όπως και να έχει… το πρόβλημα στην περιοχή μας είναι υπαρκτό.