Ε. Μυτιληνός: Μέχρι Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο ανύψωσης του φράγματος του υδροταμιευτήρα

Δεκέμβριο με Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο ανύψωσης του φράγματος του υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, με δωρεά που αποδέχτηκε η ΔΕΥΑΑ. Οι υπογραφές μπήκαν και ήδη ανοίχτηκε και ο λογαριασμός για να μπουν τα χρήματα της δωρεάς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για ιδιωτικοποίηση του νερού ή της ΔΕΥΑΑ σημείωσε ο κ. Μυτιληνός μιλώντας στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ εξήγησε ότι με το έργο αυτό θα έχουμε αύξηση της στάθμης του νερού κατά 1μιση μέτρο. Φέτος είπε ο κ. Μυτιληνός υπήρχε ανομβρία καθώς οι βροχές που πέσαν ήταν απότομες και η γη ξερή με αποτέλεσμα να μην τραβηχτεί το νερό που έπεσε. “Για πρώτη φορά φέτος ρίχναμε νερό από τις γεωτρήσεις” τόνισε. Ανέφερε ακόμη ότι πλέον αν καταστεί εφικτό, ο υδροταμιευτήρας μπορεί να δώσει νερό και σε άλλες περιοχές όπως στις Φέρες. Ο κ. Μυτιληνός είπε ακόμη ότι αν γίνουν όλα τα έργα που λέγονται στην περιοχή μας, τα επόμενα χρόνια η πόλη θα έχει πληθυσμό 120.000 ατόμων.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με σκόνη και λασποβροχές η Δευτέρα – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Το έργο αυτό είναι μεγάλο, ναι θα μπορούσε να το κάνει η ΔΕΥΑΑ και από μόνη της αλλά φέτος νιώσαμε τον κίνδυνο και ήταν ευκαιρία. “Ποιος είναι αυτός που σου χαρίζει σήμερα 900 χιλιάρικα; Στην αρχή ήθελαν να κάνουν κάτι μικρό με 100-200 χιλιάδες. Τους πήγα στον υδροταμιευτήρα και τους προτείναμε εμείς να μας δώσουν τόσα γι αυτό το έργο” ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ. “Δε ζητάνε τίποτα απολύτως” απάντησε ο κ. Μυτιληνός σε ερώτηση του Δ. Κολιό αν η ΜΚΟ ζητά κάποιο αντάλλαγμα. Ο κ. Μυτιληνός σχολίασε ακόμα και όσα ακούστηκαν για τη δωρεά αυτή λέγοντας ότι “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μυτιληνός ανέφερε ότι ο υδροταμιευτήρας μπορεί να γίνει και τουριστικός προορισμός και να φέρει έσοδα στο Δήμο. “Δε περπατάνε γρήγορα τα πράγματα στην Ελλάδα” συμπλήρωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: