ΕΕΔΥΕ: Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου, στην Αλεξανδρούπολη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, για την καταδίκη των σχεδίων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, καθώς και της εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτά, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διονύσης Κλάδης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ,

Ο Δημήτρης Παπατολίδης υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς επίσης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με την Λαϊκή Συσπείρωση  στην Αλεξανδρούπολη Σάββας Δευτεραίος  , Ορεστιάδας Κώστας Ζαλουφλής, της Κομοτηνής Γιάννης Λεβέντης και της Δράμας Γιώργος Μήτρου. Επίσης παραβρέθηκε Αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής κοινότητας της Αλεξανδρούπολής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με απαγγελία του ποιήματος  θα αντιστέκομαι τους Σαχιμ Αλ Κασεμ, συνέχισε με ένα χρονικό ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ ανά τον κόσμο που συνοδευόταν από δρώμενο.

Στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Τρέλλης μέλλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλες και φίλοι

Η πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη  σημασία.                             

Γιατί φέτος η μνήμη μας γυρίζει πίσω είκοσι χρόνια ,στις 24 Μαρτίου του 1999, για να μας θυμίσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε στην Γιουγκοσλαβία

 Στις 78 ημέρες των ανελέητων ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών πραγματοποιήθηκαν 35.788 επιδρομές σε 200 πόλεις, ρίφθηκαν 500.000 βόμβες, εκ των οποίων οι 35.500 ήταν βόμβες διασποράς.

 Οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες, πολλά από τα οποία ήταν μικρά παιδιά και άμαχοι. Κατέστρεψαν νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια, υποδομές, γέφυρες και δρόμους.

 Οι «έξυπνες» ΝΑΤΟϊκές βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου μετέτρεψαν τη Γιουγκοσλαβία και ολόκληρα τα Βαλκάνια σε ραδιενεργό πεδίο βολής, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των λαών της περιοχής.                                                                                                                                                           

 Η ΕΕ πρωτοστάτησε σε αυτό ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Δεν ξεχνάμε, ότι πολλές από τις κυβερνήσεις της ήταν οι λεγόμενες «κεντροαριστερές»

 Όπως στη χώρα μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με την απόλυτη συγκατάθεση της ΝΔ, στήριξαν την επέμβαση και τον πόλεμο.

 Έδωσε γη, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους της χώρας για να περάσουν οι νατοϊκοί δολοφόνοι.

 Από κοντά και ο  ΣΥΡΙΖΑ (ο λεγόμενος τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), που με το σύνθημα «Μιλόσεβιτς και Κλίντον σταματήστε τις ανθρωποθυσίες», εξίσωνε τα θύματα με τους θύτες και πρόσφερε κι αυτός άλλοθι στους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους.

Στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών αντιτάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αντιστάθηκαν οι γνήσιες αντιιμπεριαλιστικές – αντιπολεμικές και πατριωτικές δυνάμεις, μαζί και το κίνημά μας η ΕΕΔΥΕ, τα παιδιά με τις κόκκινες σημαίες, που για πάνω από τρεις μήνες στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και περιοχή μας ,ξεσήκωναν το λαό κατά του πολέμου και της συμμετοχής της πατρίδας μας και

Γιατί φέτος στις 4 Απρίλη του 1949  συμπληρώθηκαν τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ,  της πολεμικής οργάνωσης  , που έγραψε μια εγκληματική ιστορία  γεμάτηστρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία , σε χώρες της Αφρικής. Ιστορία με ψέματα, εκβιασμούς, δολοφονίες και σφαγές, με υποδαύλιση εθνικισμών, έχθρας μεταξύ των λαών.

 Ο ρόλος και ο χαρακτήρας του ήταν και παραμένει ένας διεθνής κατασταλτικός μηχανισμός προστασίας κι επιβολής των μονοπωλιακών συμφερόντων, τόσο στο εσωτερικό των κρατών – μελών της Συμμαχίας όσο και διεθνώς, ενάντια πάντα στους λαούς.

 Άλλωστε, πηγή και βασική αιτία των πολέμων είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας.

 Που έχει να κάνει με τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών,  των υδρογονανθράκων και τους δρόμους μεταφοράς τους.                                                                  

Στις μέρες μας προωθείται η ακόμη στενότερη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ.

Βασικοί άξονες στην  κοινή τους δράση είναι η συνεργασία των ΕυρωΑτλαντικών στρατηγείων και  η παραπέρα βελτίωση στους χρόνους μετακίνησης και αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, διαθέτοντας τεράστια ποσά για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2018, «κουμπώνουν» με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, την αναβάθμιση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) και της «Παγκόσμιας Στρατηγικής» της, τις μάχιμες στρατιωτικές μονάδες (EU Battlegroups), τη δημιουργία του Ταμείου Ευρωπαϊκής Άμυνας, την ενίσχυση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), που ανοίγει το δρόμο για τη Σχολή πρακτόρων της ΕΕ στην Ελλάδα, καθώς και της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων».

Είναι βαριές οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ, στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης».

Είναι πρόκληση για το λαό η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

 Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων, κι αυτό το έχουν ζήσει στο πετσί τους οι λαοί με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τη διαρκή υποδαύλιση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, την αλλαγή συνόρων, τη συγκρότηση κρατών – προτεκτοράτων, τη δημιουργία βάσεων πολεμικής εφόρμησης στην περιοχή, όπως στο Κοσσυφοπέδιο.

 Τη «σταθερότητα» του ΝΑΤΟ την έχει δοκιμάσει ο ελληνικός λαός, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην πορεία του Κυπριακού, στις σχέσεις και με την άλλη «σύμμαχο», την Αλβανία, που η αστική της τάξη συνεχίζει τις προκλήσεις στο πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού της για τη «Μεγάλη Αλβανία». Απέναντι σε αυτή την πολεμική οργάνωση η εναλλακτική λυση είναι μόνο μία:     Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Δεν είναι οι επέτειοι μνήμης και προβληματισμού που κάνουν ιδιαίτερη τη σημερινή ημέρα της πανελλαδική αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Είναι η αρνητική για τους λαούς πραγματικότητα.

Οι ανταγωνισμοί που οξύνονται και κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα.

 Στους ανταγωνισμούς εμπλέκεται μεγάλος αριθμός κρατών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής, των Βαλκανίων και τηςΛατινικήςΑμερικής..                                                                                                                             Η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, η Υεμένη, η Παλαιστίνη, η Ουκρανία, η Μαύρη Θάλασσα, η γειτονιά μας δηλαδή αλλά και η μακρινή   Βενεζουέλα, αποτελούν τις θερμές εστίες αυτής της αντιπαράθεσης.

 Η ΕυρωΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών που διατηρεί ατόφια τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού και που αποσκοπούσε ξεκάθαρα στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ανοίγει το δρόμο για πολύ επικίνδυνα σενάρια αλλαγής συνόρων σε μια σειρά από χώρες των Βαλκανίων.

Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι σκέψεις για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» ,με τη στήριξη της Ν.Δ του ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης στο πλαίσιο των εξελίξεων στην περιοχή και ιδιαίτερα στα πλαίσια του ανταγωνισμού με την Τουρκική αστική τάξη της οποίας η επιθετικότητα συνεχίζεται και δυναμώνει, εμπλέκει το λαό σε θανάσιμες περιπέτειες, την ίδια ώρα που τον καθησυχάζει.

 Ξεπλένει τους μακελάρηδες των λαών και συμβάλει στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

 Για αυτές τις επιδόσεις της κυβέρνησης, η χώρα μας χαρακτηρίστηκε ως «γεωπολιτικός μεντεσές» του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού και η κυβέρνηση «ντίλερ» των Νατοϊκών και επιχειρηματικών συμφερόντων ,όπως επιβεβαιώνεται, από τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη για την «επιτυχημένη επίσκεψη Τσίπρα» στη Βόρεια Μακεδονία,  την αποθέωση της ΝΑΤΟικής συμφωνίας των Πρεσπών από τον ευρωπαϊκό Τύπο, τα πανηγύρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην πρόσφατη αποστολή  στη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμη  Το 2025 θα είναι έτοιμο το πρότζεκτ “Διώρυγα GAS” – Πλησιάζει το FSRU Αλεξανδρούπολη

  Γι αυτό και η αναβάθμιση της χώρας, από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ως  «προτιμώμενου εταίρου» .

Αναβάθμιση που επιβεβαιώνεται   και από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Αμερικάνικη Γερουσία(από Ρεμπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς μαζί) για «την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019» που  περιλαμβάνει νέα μέτρα για δραστική αναβάθμιση της συνεργασίας των ΗΠΑ με Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ, στις αστικές τάξεις των οποίων αναγνωρίζεται προφανώς ο πολύτιμος ρόλος για την υπεράσπιση των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

 Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προτείνει την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας προς Ελλάδα και Κύπρο , με «διατήρηση ρωμαλέας ναυτικής παρουσίας των ΗΠΑ (σ.σ. του Πολεμικού Ναυτικού τους) και περαιτέρω επενδύσεις στη βάση της Σούδας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και σε άλλες στρατιωτικές υποδομές, όπως η αεροπορική βάση στη Λάρισα.

Φυσικά, ειδική μνεία γίνεται στους υδρογονάνθρακες της περιοχής, με αφορμή και τα νέα κοιτάσματα, και προτείνεται η «ίδρυση ενός αμερικανικού ενεργειακού κέντρου για την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τη διευκόλυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι «Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα ανατρέπει τη σταθερότητα, θα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο», σε μια αναφορά προσεκτικά διατυπωμένη απέναντι στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αλλά όχι μόνη της. Μαζί της  ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα με ένα στόμα λένε ότι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, που αποτυπώνεται και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί «ευκαιρία» για «αναβάθμιση του περιφερειακού ρόλου» της Ελλάδας.

Όλοι, δηλαδή, με ένα στόμα στηρίζουν τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα, σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Κύπρο, μπορεί επάξια να αναλάβει ρόλους που έπαιζε μέχρι σήμερα η Τουρκία για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Και όλοι με ένα στόμα λένε ότι αυτό είναι σήμερα το «εθνικό συμφέρον».

Κουβέντα δεν λένε, βέβαια, για το γεγονός ότι η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Τουρκίας αντανακλά τον ανταγωνισμό που οξύνεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία – Ιράν και ότι μπορεί να παρασύρει σε μεγάλες περιπέτειες τους λαούς της περιοχής.

Κρύβουν ότι η Ελλάδα αποτελεί «μεντεσέ» και στο σχεδιασμό των ΗΠΑ να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο και ότι, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί το παζάρι, ο λαός θα είναι ο μεγάλος χαμένος, είτε η Ελλάδα αποτελέσει «δύναμη κρούσης» απέναντι στην Τουρκία είτε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μπουν στο μπλέντερ ενός ενδεχόμενου συμβιβασμού ΗΠΑ – Τουρκίας. Αυτό που προβάλλουν, επομένως, ως «ευκαιρία» για την αστική τάξη, είναι «λάκκος των λεόντων» για το λαό και πρέπει να απαντηθεί.

Φίλες και φίλοι

Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει  4.2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες, η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 αποστολές στο εξωτερικό, αναβαθμίζονται η Βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και προγραμματίζεται βάση ελικοπτέρων στο λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης :

Γιατί η περιοχή της Α.Μ-Θ και η Αλεξανδρούποληδιαμορφώνεται σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. με αυξημένο να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους ξένους και ντόπιους.(πετρέλαιο, γεωθερμία, ΤΑΠ με μετόχους πολυεθνικές, διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδος-Βουλγαράς, (ΙGB), πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη (ΥΦΑ)., αποθήκη υγροποιημένου αερίου στην Καβάλα, κατασκευή μεγάλου εμπορευματικού κέντρου «σιδηροδρομική Εγνατία»)

Γιατί η βάση στην Αλεξανδρούποληέχει στόχο  να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική (Βουλγαρία, Ρουμανία), ενώ δεν αποκλείεται η αναβάθμισή της βάσης σε ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Γιατί τη βάση όχι τυχαία, την βλέπουν επίσης ως σημείο στήριξης των επιχειρήσεών τους σε κοντινή απόσταση από τη στρατηγική γι’ αυτούς περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

 Όπου το ΝΑΤΟ θέλει να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του απέναντι στην Ρωσία, που για να προωθήσει τα δικά της ανταγωνιστικά σχέδια προχωρά στην κατασκευή Ρωσοτουρκικού υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου (Turkish Stream) από την Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

 Μια βάση που μπορεί, εξαιτίας των δυσχερειών που έχουν αυτήν την περίοδο με την Τουρκία, να παίξει ρόλο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ηλεκτρονικής παρακολούθησης τόσο της Μαύρης Θάλασσας όσο και των Στενών του Βοσπόρου.                                                                      

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Στην πορεία της αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη συμπαράσταση μόνο των άλλων αστικών κομμάτων.

 Έχει και την έμμεση στήριξη των διοικήσεων των Δήμων της περιοχής ΑΜ-Θ και της περιφέρειας, πού όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά ορισμένοι διαδραμάτισαν και ενεργό ρόλο  ιδιαίτερα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης όπου ο Δήμαρχος δήλωνε ότι έχει ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης ΝΑΤΟϊκής βάσης στο λιμάνιΑλεξανδρούπολης γιατί ως φιλελεύθερος και ενταγμένος στο ΝΑΤΟ Έλληνας πολίτης θέλει τη συμπαράσταση μέσα από τη δημιουργία της αμερικανικής βάσης , η οποία θα δώσει οικονομική ώθηση και ταυτόχρονα θα είναι μια αμυντική ασπίδα.

 Ο δε Πρόεδρος του Εμπορικού επιμελητηρίου και υποψήφιος περιφερειάρχης ,έστρωνε κόκκινα χαλιά στον Αμερικάνο πρέσβη όταν εκείνος επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης  καλούμε το λαό  της περιοχή σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση!

Τον καλούμε να αξιοποιήσει την πείρα του, την ιστορική του γνώση, να κρίνει τις εξελίξεις από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων και αναγκών. Καλούμε το λαό να μη φοβηθεί, να βγει και πάλι μπροστά.Να οργανώσει την πάλη του, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στην υγεία, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες του.

 Να δυναμώσει το ρεύμα εναντίωσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, να απαιτήσει την αποδέσμευση της πατρίδας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει  την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονωθεί η ναζιστική, εγκληματική “Χρυσή Αυγή”.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τους λαούς της περιοχής. Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη.

Με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έχουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε  συμφέρον μαζί να τα λύσουμε. Ενάντια στους εκμεταλλευτές, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

 Όπλα δεν έχουν μόνο τα ιμπεριαλιστικά κράτη αλλά και οι λαοί. Όπλο των λαών είναι η αλληλεγγύη.

 Να μην «τσιμπήσει» στα καλέσματα για «εθνική ενότητα – εθνική ομοψυχία». Η ενότητα που προβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου σημαίνει συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει υποταγή του λαού στην πολιτική που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οδηγώντας στη σφαγή το λαό μας και τα παιδιά του.

 Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες.

Στις επικείμενες πολλαπλές εκλογικές μάχες ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν κριτήριο επιλογής τους αυτές τις εξελίξεις. Να δώσουν την πρέπουσα απάντηση, να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις που δεν αντιστέκονται, που δεν αγωνίζονται, που συμπορεύονται με τις κυρίαρχες επιλογές της άρχουσας τάξης της χώρας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και προωθούν τα συμφέροντά τους..

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση.  Με το σύνθημα: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!» ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της περιοχής μας, όπως και τότε την άνοιξη του 1999, έτσι και σήμερα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

Όχι στη δημιουργία Νατοικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ