Εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης.

Εγκρίθηκε  εχθές (13/07) η κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, Νίκου Παπαθανάση.

Το έργο περιλαμβάνει, την κατασκευή νέων υποδομών για 5 αστυνομικές διευθύνσεις σε ισάριθμους νομούς, με χρηματικό πόσο περαίωσης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και η αναθέτουσα αρχή είναι οι Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.

Το έργο αφορά, την μελέτη, την χρηματοδότηση, την κατασκευή, την συντήρηση καθώς και την τεχνική διαχείριση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων 5 Αστυνομικών Διευθύνσεων σε Αχαΐα, Καρδίτσα, Ημαθία, Λευκάδα και Έβρο, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις, θα διαθέτουν, μεταξύ άλλων,  χώρους προσωρινής κράτησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους φύλαξης πειστηρίων, αποθήκες όπλων, σκοπευτήρια ενώ παράλληλα θα λειτουργούν χώρος κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκπαίδευσης. Τα κτίρια  θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες και τους εργαζόμενους, συνδράμοντας στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών και προανακριτικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα μέσω του έργου αυτού, επιλύεται το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. καθώς η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε νέα, σύγχρονα κτίρια με απαραίτητους χώρους και υποδομές, θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτές και θα ενισχύσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ο βουλευτής Έβρου  της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος τόνισε σε ανακοίνωση του: “Ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών, των υπαλλήλων και των πολιτών λαμβάνει σάρκα και οστά. Αναβαθμίζουμε την εικόνα της αστυνομίας και ενισχύουμε έμπρακτα το επίπεδο ασφαλείας των πολιτών”

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, o Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Διαβάστε ακόμη  Το επιτελικό κράτος της ΝΔ κρατά 5 χρόνια πεσμένη τη γέφυρα της Καβάλας

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Αθανάσιος Γιάνναρης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Έχω πολλές φορές πει δημόσια πόσο περήφανος είμαι για την Ελληνική Αστυνομία και το δύσκολο έργο που επιτελεί για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Θεωρώ χρέος μας ως Πολιτεία να συνδράμουμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε, ώστε να κάνουμε τη δουλειά τους όσο το δυνατόν πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Με την κατασκευή των πέντε νέων κτιρίων Αστυνομικών Διευθύνσεων σε ισάριθμούς νομούς της χώρας μέσω ΣΔΙΤ, η εικόνα της Αστυνομίας αναβαθμίζεται και ενισχύεται το επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών.».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Το έργο του συνόλου των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι απαιτητικό, δύσκολο και εξαιρετικά σημαντικό. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και η δίωξη του καθημερινού αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος, αποτελούν θεμελιώδεις υποχρεώσεις της ελληνικής Πολιτείας. Προχωρήσαμε σήμερα στην έγκριση της κατασκευής πέντε νέων, σύγχρονων κτιρίων Αστυνομικών Διευθύνσεων σε ισάριθμες περιοχές της πατρίδας μας μέσω του σύγχρονου επενδυτικού εργαλείου ΣΔΙΤ. Αναβαθμίζεται έτσι η εικόνα των εν λόγω Αστυνομικών Διευθύνσεων, οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.».