Εμπαιγμός Μηταράκη για το Γραφείο Ασύλου που πάει Καβάλα

«Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου σχεδιάζεται, πράγματι, να μεταφερθεί στην Καβάλα, όπου λειτουργεί ήδη Δομή Φιλοξενίας και κατά συνέπεια, το Γραφείο θα έχει περαιτέρω αντικείμενο δράσης» τονίζει μεταξύ άλλων στην απάντησή του προς τον βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, αναφορικά με την απομάκρυνση της υπηρεσίας από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα. Ο Υπουργός, με μία απάντηση λίγων γραμμών, δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά για το θέμα των 25 εργαζομένων που ενδέχεται να μείνουν άνεργοι, εφόσον δεν δεχθούν να μετακομίσουν στην Καβάλα ή να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα. Επιπλέον, εμπαίζει τους κατοίκους του Έβρου, αφού στη συνέχεια της απάντησής του αναφέρει:
«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην προσπάθειά του να αποσυνδέσει τον ακριτικό Έβρο από τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με τις επιθυμίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την ενέργειά του αυτή, περιορίζει την παρουσία του στο νομό».

Διαβάστε ακόμη  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες

Βεβαίως, ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να απαντήσει και για το τι ακριβώς εννοεί όταν μιλά για περιορισμό της παρουσίας του Υπουργείου στο νομό, την στιγμή που με την επερχόμενη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, η δομή, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 1.500 μετανάστες.