Εκγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη για επέκταση του σχεδίου πόλης της Αλεξανδρούπολης

Χαράς ευαγγέλια για τους ιδιοκτήτες χωραφιών σε Χιλή και Καλλιθέα. Μετά από πολυετείς, επίπονες προσπάθειες, ο δήμος Αλεξανδρούπολης κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την επέκταση του σχεδίου πόλης. Έτσι, οι ιδιοκτήτες, θα μπορέσουν μετά και την πράξη εφαρμογής, να εκμεταλλευτούν τα οικόπεδά τους που τόσα χρόνια ήταν στον “πάγο”.

Τη χαρά του εξέφρασε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος σημείωσε πως το θέμα της επέκτασης του σχεδίου πόλης ήταν ένα από 2-3 πρώτα θέματα που ‘ακούμπησε’ όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου το 2011. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους και τους αντιδημάρχους που αγωνίστηκαν για αυτό το επίτευγμα, όπως το χαρακτήρισε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και τα πυρά του προς διάφορους, όπως είπε, κακόβουλους…

“Για αυτά τα περίπου 4.500 στρέμματα που μετά από 5 προσπάθειες σε 5 διαφορετικούς υπουργούς, που άλλαζαν σαν τα πουκάμισα τα τελευταία 2 χρόνια, καταφέραμε σήμερα να έχουμε στα χέρια μας πλέον, την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της ενότητας Νέας Χιλής – Καλλιθέας του δήμου μας κι έτσι να δώσουμε βάσιμη ελπίδα ότι όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες των χωραφιών θα είναι σε λίγους μήνες οικοπεδούχοι, μετά την πράξη εφαρμογής, την τελευταία σκηνή σε αυτή τη θεατρική παράσταση που εν πολλοίς ήταν θέατρο του παραλόγου. Ευχαριστώ τον Διονύση Μαστορόπουλο, ένα αξιολογότατο από κάθε άποψη άτομο, με αδαμάντινο χαρακτήρα, ένας άνθρωπος πολύτιμος για την κοινωνία της πόλης που ζει, κι ένας επιστήμων που με συνείδηση κατάφερε να φτάσει εδώ που φτάσαμε μέχρι σήμερα και θα απολαύσουμε το δημιούργημα αυτού του ανθρώπου. Ευχαριστώ επίσης την Κατερίνα Μπρίκα που αγωνιστήκε για τον σκοπό αυτό και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, χρονικά πρώτα τον κ. Ουζουνίδη και στη συνέχεια τον κ. Γερακόπουλο, που νιώσανε όλη την αγωνία 5 χρόνια τώρα. Έτσι, δώσαμε μία απάντηση και σε καποιους κακόβουλους που έχουν βάλει στόχο όχι την ωφέλεια ων δημοτών, αλλά την κακή πληροφόρηση και παραπληροφόρηση. Είναι άνθρωποι που μέσα από ιδιότητες που έχει δώσει ο λαός, τις χρησιμοποιούν όχι για το συμφέρον του λαού, αλλά για να χτυπήσουν πρόσωπα και να κάνουν κακό στην κοινωνία. Δεν θα συνεχίσω άλλο για αυτούς, θα τους αφήσω στην μιζέρια τους. Σήμερα πανηγυρίζω μαζί με εκατοντάδες ιδιοκτήτες που τα χωράφια τους θα γίνουν οικόπεδα και μέσα από αγοραπωλησίες, στο βαθμό που αυτές μπορούν να γίνουν μέσα στο περιβάλλον που ζούμε και μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες κι επιτεύγματα, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ευημερίας για την τοπική μας κοινωνία”.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Δηλώσεις έκανε και ο χωροτάκτης-πολεοδόμος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Μαστορόπουλος. Δείτε το Video

Newsroom Alexpoli.gr