Επιχορήγηση 9,7 εκ ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Gastrade για το LNG Αλεξανδρούπολης 

Επιχορήγηση ύψους 9,7 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 20/4/2022 για την εταιρεία Gastrade, η οποία θα ξεκινήσει την κατασκευή της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) της Αλεξανδρούπολης”. Την ίδια στιγμή, ο ΔΕΣΦΑ προκήρυξε διαγωνισμό για  το έργο  ”Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια υλικών και κατασκευή για την Σύνδεση με την Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Αλεξανδρούπολης”.

Η επιχορήγηση του Υπουργείου προς την εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου αφορά το υποέργο «Προμήθεια Υπεράκτιας Πλωτής Μονάδας Προσωρινής Αποθήκευσης και Αεριοποίησης ΥΦΑ». Στόχος της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση της μονάδας εντός του 2023 και η ταυτόχρονη δρομολόγηση της κατασκευής του δεύτερου FSRU στην περιοχή μας, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο διαγωνισμός της ΔΕΣΦΑ

Στη δημοσιότητα βγήκε ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο ”Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια υλικών και κατασκευή για την Σύνδεση με την Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Αλεξανδρούπολης”, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ypodomes.gr

Διαβάστε ακόμη  Τσισιφονή: Φωτάκια Παντού!!!

Κύριος του έργου είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ (ΔΕΣΦΑ). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14,8 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 12 εκατ. ).

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του έργου μέχρι τις 18/05/2022 ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και αποσφράγιση των προσφορών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι εργασίες προβλέπεται να έχουν διάρκεια 15 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο λεπτομερής σχεδιασμός η προμήθεια και η κατασκευή υποδομής για τη σύνδεση του συστήματος με την Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης FSRU Αλεξανδρούπολης.