Επιπλέον κλειστά τμήματα λόγω κορωνοϊού που «επελαύνει» στα σχολεία του Έβρου 

Σε άλλο ένα σχολείο της Αλεξανδρούπολης ελήφθη απόφαση για παύση λειτουργίας τμημάτων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης  και συγκεκριμένα για τα τμήματα:

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΣΤ1 (ΣΤ Τάξη), ΣΤ1 (ΣΤ Τάξη), ΣΤ1 ΑΓΓΛΙΚΩΝ (ΣΤ Τάξη), ΣΤ1 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΣΤ Τάξη), ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤ1 (ΣΤ Τάξη). Κλειστά από 1/2 έως και 10/2

Επιπλέον, κλειστά είναι από τις 28 Ιανουαρίου έως και τις 6 Φεβρουαρίου τμήματα του 7ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας: Ε (Ε Τάξη), Ε-ΑΓΓΛ (Ε Τάξη), Ε-ΓΕΡΜ (Ε Τάξη), Ζ0*Ε2 (Ε Τάξη), Ζ1*Ε2 (Ε Τάξη), ΠΖ-Ε (Ε Τάξη), ενώ από αύριο επιστρέφουν στις τάξεις τους τα τμηματα που είχαν κλείσει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Πόσο κόστισε, τελικά, η συναυλία της Josephine;  Δύο ξεχωριστές αποφάσεις, δύο διαφορετικά ποσά

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Έβρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαΐδης η διασπορά στα σχολεία είναι μεγάλη, τα τμήματα εξακολουθούν να είναι πολυάριθμα και οι καιρικές συνθήκες υποχρεώνουν μαθητές και καθηγητές να μένουν εντός των σχολικών κτηρίων και κατά τα διαλείμματα, κάτι που επιβαρύνει πάρα πολύ την κατάσταση. Επιπλέον, με την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου που χειρίζεται τα self test προσέθεσε πως “το τελευταίο διάστημα έχουμε μεγάλες ανάγκες σε self test, που σημαίνει μεγάλη διασπορά μέσα στην μαθητική κοινότητα“.

Εντωμεταξύ, την Τετάρτη 2/2 στα τεστ που έγιναν στο ΚΥ Ορεστιάδας, η θετικότητα σκαρφάλωσε στο 30%!