Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Έβρου: Η έλευση των Αμερικανών στην πόλη δεν έφερε αύξηση της ζήτησης στις ενοικιάσεις σπιτιών 

«Σε ποσοστό περίπου του 30 με 40% αγγίζει η ζήτηση για αγορά σπιτιών το τελευταίο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς υπήρξε μεγάλη ανάγκη όλα τα προηγούμενα χρόνια από νεόδμητα διαμερίσματα.

Ωστόσο, η έλευση των Αμερικανών, έτσι όπως ακούγεται και συζητιέται όλο αυτό το διάστημα στην πόλη, δεν έχει επηρεάσει καθόλου την αύξηση της ζήτησης των σπιτιών, που είναι σε ενοικίαση», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόεδρος των Κτηματομεσιτών Έβρου, κ. Αγγελική Γκρασνέλη. Εξηγώντας ειδικότερα την κατάσταση ανέφερε πως: «Η ζήτηση που υπάρχει για σπίτια από οικογένειες από ανθρώπους, που έρχονται στην πόλη είτε για δουλειά, είτε για να φοιτήσουν στα Πανεπιστήμια είναι πιο μεγάλη σαν ποσοστό από τα προηγούμενα έτη, λόγω του ότι και τα σπίτια είναι περιορισμένα, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια δεν είχαν χτιστεί καθόλου οικοδομές. Η έλευση των Αμερικάνων όμως, έτσι όπως πραγματοποιείται μέχρι στιγμής, δεν έχει επηρεάσει καθόλου την αύξηση της ζήτησης αυτής».

Όπως εξήγησε: «Οι Αμερικανοί καταφτάνουν στο λιμάνι, ξεφορτώνουν στρατιωτικό υλικό. Οι Αμερικανοί που φυλάσσουν αυτό το υλικό μένουν είτε μέσα στο πλοίο ή σε ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο της πόλης, όπου έχει διαμορφωθεί αυτός ο χώρος για να μένουν εκεί. Δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι ζουν έξω στην πόλη με οικογένειες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ανάγκες για να ζητήσουν σπίτια. Έρχονται για 1-2 μήνες φεύγουν περνάει ένα μεγάλο διάστημα και ξαναέρχονται, όταν έχουν είτε να παραλάβουν αυτό το υλικό, το οποίο έχει φύγει προς τα Βαλκάνια, είτε να ξαναφορτώσουν στρατιωτικό υλικό, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και δεν έχουν την ανάγκη να διαμείνουν σε σπίτια της πόλης».

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την κ. Γκρασνέλη, ο αριθμός των διαμερισμάτων δεν έχει αυξηθεί στην περιοχή για να είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση και οι στεγαστικές ανάγκες εκ των πραγμάτων είναι αυξημένες .

«Οι ανάγκες είναι αυξημένες για μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία δεν χτίστηκαν για να προλάβουν αυτές τις εξελίξεις τις τελευταίας 5/ετίας. Η Αλεξανδρούπολη δεν έχει ακόμη αυτές της υποδομές για να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα μπορεί να είναι εκατοντάδες, αλλά αύριο αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ErtNews